asparuhovo logo

Новини от района

ЧЕСТИТ ПРАЗНИК, МИЛИ ДАМИ!

ЖЕЛАЯ ВИ ДА СТЕ ЗДРАВИ, ОБИЧАНИ И ДА ИМАТЕ ЕЖЕДНЕВНИ ПОВОДИ ЗА УСМИВКИ И ДОБРО НАСТРОЕНИЕ!

КАЛИНА БЕЛМЕЗОВА

КМЕТ НА РАЙОН „АСПАРУХОВО“

ЧЕСТИТ ПРАЗНИК 8-МИ МАРТ
0
0
0
s2sdefault

11 март 2018г. (неделя) в Район „Аспарухово” ще бъде отбелязан християнският празник Неделя Кръстопоклонна.

9:00 часа – Света литургия в православен храм “Св. Цар Борис” – кв. Аспарухово.

11:00 часа – Начало на литийно шествие по маршрут: храм “Св. Цар Борис” – ул. “Злетово” – ул. „Средец“, ул. “Народни будители” – православен кръст на изхода от кв. Аспарухово.

11:30 часа – Отслужване на водосвет.

0
0
0
s2sdefault

Уважаеми съкварталци от Район „Аспарухово”,

Във връзка с информация от „Националния институт по метеорология и хидрология“ за рязка промяна на метеорологичната обстановка от силен до бурен вятър, предупреждаваме гражданите и препоръчваме да се затварят прозорците, да си премахнат или укрепят предмети по прозорци и балкони, които могат да бъдат съборени и да предизвикат непредвидени ситуации и инциденти.

Всички юридически лица, стопанисващи рекламно-информационни елементи - рекламни табели, винили, билбордове и други, да извършат оглед на съоръженията с цел недопускане възникване на инциденти.

При констатиране на слабости в конструкциите - да бъдат предприети незабавни действия по тяхното обезопасяване. При възникване на инциденти или критични ситуации подавайте сигнали на тел. 112 и тел.052/370 023

Калина Белмезова

Кмет на Район „Аспарухово”

 

Рязка промяна на метеорологичната обстановка
0
0
0
s2sdefault

Във връзка със строителството на обект „Реконструкция на ул. „Мара Тасева” в обхват от ул. „Първи май” до ул. „Народни будители” с изграждане на пешеходни пасарелки, скатно залесяване на брега канал „Море-езеро”, изграждане на детски площадки, зони за отдих, атракциони, спортни площадки и велоалеи на територията на паркоустройствена зона за обществено обслужване по плана на 27-ми микрорайон, район Аспарухово, гр. Варна” ще бъде въведена временна организация на движението по ул. „Мара Тасева“ и ул. „Народни будители” от 19.01.2018 г.

Отваря се двупосочно движение по ул. „Мара Тасева” и се затваря за движение ул. „Народни будители” от кръстовището на ул. „Злетово" до кръстовището на ул. „Мара Тасева".

 

 

Ремонт - ул. Мара Тасева

 

0
0
0
s2sdefault