asparuhovo logo

Новини от района

На 14-ти април ще се проведе пролетно почистване на града, организирано от Община Варна. Приоритет през тази година ще бъдат паркове, междублокови пространства, детски и спортни площадки и други обществени територии. Отпадъците ще се събират разделно: в черни чували – смесени битови отпадъци, в жълти чували – отпадъци от хартиени, пластмасови и метални опаковки, в зелени чували – стъклени опаковки. Събраните битови отпадъци трябва да се поставят в контейнерите за битов отпадък, а събраните отпадъци от опаковки - в и до съдовете за разделно събиране на отпадъци, съобщават от сектор „Екологичен контрол“.

В тази връзка в район "Аспарухово" са определени места, на които на 14-ти и 15-ти април гражданите безвъзмездно могат да предават едрогабаритни отпадъци, в количества до 2 м3, както следва:

- ул. „Кирил и Методий“ до Бункера;

- кв. „Галата“, ул. „Боровец“ до детската площадка.

Подробни указания за местата, които са включени в кампанията за почистване, и помощни материали (ръкавици и чували) могат да бъдат получени на място в районната администрация на "Аспарухово".

– 052 370 130

 

Пролетно почистване 2018
0
0
0
s2sdefault

За поредна година фасадното осветление на Район “Аспарухово” ще бъде изгасено в знак на съпричастност с 10-тото издание на инициативата “Часът на Земята” на Световната природозащитна организация WWF. То ще се осъществи на 24.03.2018г., /събота/ от 20:30 до 21:30. Всеки може да участва в подкрепа на кампанията, като изгаси светлината в дома си за един час.

0
0
0
s2sdefault

Нова временна организация на движението въвеждат в кв. „Аспарухово“ от 17 ч. днес.

Едното платно за движение по бул. „Народни будители“, в посока център-Аспарухово, от ул. „Чонгора“ до кръстовището с ул. „Мара Тасева“, ще остане затворено за преминаване на автомобили. Движението от и към центъра на Аспарухово ще се осъществява двупосочно в съседното платно. Улица. „Мара Тасева“ ще бъде затворена с пренасочване на движението по бул. „Народни будители“, който ще бъде отворен след новостроящото се кръгово кръстовище.

Промените се налагат във връзка с ремонтните дейности по реконструкция на ул. „Мара Тасева“ , съобщиха от дирекция „Инженерна инфраструктура и благоустрояване“.

Нова организация на движение в кв. Аспарухово
0
0
0
s2sdefault

ЧЕСТИТ ПРАЗНИК, МИЛИ ДАМИ!

ЖЕЛАЯ ВИ ДА СТЕ ЗДРАВИ, ОБИЧАНИ И ДА ИМАТЕ ЕЖЕДНЕВНИ ПОВОДИ ЗА УСМИВКИ И ДОБРО НАСТРОЕНИЕ!

КАЛИНА БЕЛМЕЗОВА

КМЕТ НА РАЙОН „АСПАРУХОВО“

ЧЕСТИТ ПРАЗНИК 8-МИ МАРТ
0
0
0
s2sdefault

11 март 2018г. (неделя) в Район „Аспарухово” ще бъде отбелязан християнският празник Неделя Кръстопоклонна.

9:00 часа – Света литургия в православен храм “Св. Цар Борис” – кв. Аспарухово.

11:00 часа – Начало на литийно шествие по маршрут: храм “Св. Цар Борис” – ул. “Злетово” – ул. „Средец“, ул. “Народни будители” – православен кръст на изхода от кв. Аспарухово.

11:30 часа – Отслужване на водосвет.

0
0
0
s2sdefault