asparuhovo logo

Новини от района

Поздрав по случай първия учебен ден

Уважаеми учители и ученици, 15 септември отново идва с вълнението и очакванията на едно ново начало. Най-вълнуващият ден за българското училище. Първият учебен ден е много специален празник за всеки един от нас, защото е символ на почитта на българина към знанието и образованието. И тази есен училищните врати се отварят празнично, за да посрещнат малките и големите ученици, учителите и всички, които изпращат с благопожелание за добро начало своите деца.
Желая Ви здраве, сили и упоритост, за да се преборим заедно с трудностите и да получим заслуженото удовлетворение от добре свършената работа!

На добър час! 

Калина Белмезова,
кмет на район „Аспарухово”

0
0
0
s2sdefault

Събитието ще бъде с продължителност една седмица – от 25.09 (понеделник) до 01.10 (неделя).

Варна Октобърфест

Варна Октобърфест

Прочетете повече за събитието тук!

0
0
0
s2sdefault

"Аз и музиката" е проект, който предлага поредица музикални работилници на открито от 17:00 до 19:00ч. в различни точки на Варна. Варненци са поканени да се включат в безплатни музикални уроци или изпълнение пред публика, а някой ще спечелят ваучери за уроци и репетиции в RockSchool. Програмата започва на 15 септември на сцена "Кофража", като до края на месеца ще се проведат общо шест работилници: На 16.09 в парка на кв. "Аспарухово", на 19.09 - Ботевата градинка, на 23.09 в кв. „Младост“ – Амфитеатъра, на 27.09 – кв. „Бриз“ на стълбите под паметника и на 30.09 в парка на кв. „Вл. Варненчик“.
Проектът се осъществява с подкрепата на Община Варна в рамките на „Варна – Европейска Младежка Столица 2017“.

 

Музикални работилници

 

0
0
0
s2sdefault

На 16-ти септември /събота/ на територията на Община Варна ще се проведе почистване по проект „Да изчистим България заедно“. Помощни материали (ръкавици и чували) ще бъдат раздавани безплатно в районните администрации от 8 септември / петък /. Приоритет за почистване ще бъдат паркове, междублокови пространства, детски и спортни площадки и други обществени територии.

Събраните отпадъци трябва да се поставят в чували до контейнерите за битов отпадък. Забранено е спирането и паркирането на автомобили пред кофите за смет. Да не се кастрят, режат и премахват клони на дървета и храсти без разрешително от районните администрации. Денят за почистване не е предназначен за чистене на мазета, тавани и дворни пространства.

Повече информация гражданите могат да получат всеки работен ден от 08:30 до 17:00 часа на следните телефони:

Сектор “Екологичен контрол” при Община Варна – 052/820 152

Екологичен контрол район “Аспарухово” – 052/370 130 и 052/370 392

 

Желаещите да се включат в почистването на територията на район „Аспарухово“ могат да получат помощни материали (чували и ръкавици) в сградата на районната администрация на ул. „Народни будители“ №2, етаж 5, стая 503.

0
0
0
s2sdefault

Във връзка със строителството на обект „Реконструкция на ул. „Мара Тасева” в обхват от бул. „Първи май” до бул. „Народни будители” с изграждане на пешеходни пасарелки, скатно залесяване на брега канал „Море-езеро”, изграждане на детски площадки, зони за отдих, атракциони, спортни площадки и велоалеи на територията на паркоустройствена зона за обществено обслужване по плана на 27-ми микрорайон, район Аспарухово, гр. Варна” ще бъде въведена временна организация на движението по ул. „Мара Тасева“ от 19:00 ч. днес, 28.08.2017 г.

Ремонтните дейности ще бъдат извършени на етапи с цел да се избегне затрудняване на трафика. Първият работен етап предвижда затваряне на южната лента за движение в посока кв. Галата от бул. „Народни Будители“ до бул. „Първи май“ и пренасочване на движението по обходен маршрут по бул. „Народни будители“ и ул. „Кирил и Методий“. Северната лента ще бъде отворена за движение само в посока от бул. „Първи май“ към бул. „Народни будители“.

 

Ремонт - ул. Мара Тасева

 

Кмет на Район „Аспарухово“ - Калина Белмезова

0
0
0
s2sdefault