asparuhovo logo

Новини от района

До 4 декември движението при км 117 на Аспаруховия мост в посока Варна ще се осъществява в една лента поради ремонтни дейности на дилатационна фуга.

Ограничава се движението в активната лента, като трафикът се пренасочва в изпреварващата лента.

Участъкът е сигнализиран с пътни знаци. АПИ апелира шофьорите да се движат с повишено внимание и съобразена скорост и да спазват пътната сигнализация.

Снимки от задръстванията се публикуват ежедневно в групата "Виждам те КАТ-Варна".

Благодарности към кмета на Община Варна, г-н Иван Портних и администрацията на район „Аспарухово“ изразиха гражданите от сдружение на собствениците от ул. „Искър“ 43. Те са първите с реализиран проект за озеленяване на междублокови пространства в района. По инициатива на кмета на Община Варна – Иван Портних и с решение №1649-10 (39) на Общински съвет Варна бе приета Наредба за финансово подпомагане на „Проекти за озеленяване и благоустрояване“, свързани с подобряване състоянието на зелените площи, собственост на Община Варна.

Днес, заедно с домоуправителя - г-жа Донка Хаджиева, огледахме изпълнението на проекта. Живущите в блока на ул. „Искър“ 43 вече имат възможност да се наслаждават на ново място за отдих пред входа, а от пролетта и на оформените живи плетове от лагерстремия, хризантеми и рози.

До края на месец ноември предстои оглед и приемане изпълнението на останалите одобрени проекти за озеленяване на междублокови пространства на територията на район „Аспарухово“.

Във връзка с изплащането на възнаграждения на членовете на секционните избирателни комисии, участвали в произвеждането на изборите за общински съветници и за кметове на 27.10.2019г. и II тур на 03.11.2019г. Ви информираме, че изплащането ще започне на 15.11.2019г. в сградата на район „Аспарухово“ след 9:00 в кабинет 608, ет. 6.

За получаване на сумите е необходимо да представяте:

1. Удостоверенията, издадени от ОИК, за членство в СИК.
2. Лична карта.

Изплащания на възнаграждения ще се осъществяват:

Всеки делничен ден от 9:00 до 12:00 и от 13:00 до 17:00.

Продължава активно да се работи по ул. „Стара Загора“ и ул.„Средец“ в район “Аспарухово”. Предвижда се ремонтните дейности и реконструкция на двете улици и междублокови пространства да приключат до края на месец ноември. Ще бъдат рехабилитирани 3743 м2 от пътната настилка. При ремонта е заложена подмяна на 953 линейни метра големи бордюри, както и 480 линейни метра градински бордюри. Паралелно с това се изграждат паркоместа и джобове за съдове за битови отпадъци, предвидено е и поставяне на 392 м2 паркорешетки на тревна фуга. Предстои цялостна подмяна на 2156 м2 пешеходни тротоари.

Започна основен ремонт, реконструкция и преустройство на спортните площадки на открито в ОУ „Кап. Петко Войвода“ в кв. „Галата“ и СУ „Любен Каравелов“ в кв. „Аспарухово“. Пилотна спортна площадка бе изградена в двора на ОУ „Христо Ботев“ и вече радва своите посетители.

Проектите се изпълняват като част от ангажимента на кмета Иван Портних за обновяване на спортните игрища в 16 варненски училища. Целта на начинанието е откритите пространства в дворовете на училищата да бъдат използвани от повече ученици за повишаване на двигателната и спортната им култура, както и съоръженията да бъдат свободно използвани от гражданите в часовете след учебните занятия.