asparuhovo logo

Новини от района

За поредна година стотици деца се включиха в Откритите дни на Местната комисия за борба с противообществените прояви на малолетни и непълнолетни, които се проведоха в периода между 11.04.2018г и 25.04.2018г.

В рамките на инициативата бяха организирани редица дейности на различна тематика, в които активно участваха ученици от всяка възраст. Атрактивно поднесени от членове на местната комисия презентации и дискусии относно Законът за борба с противообществените прояви на малолетни и непълнолетни, употребата и разпространението на наркотици, последиците от кражби и хулигански прояви бяха посрещнати с интерес и въпроси от подрастващите. Вълнение сред тях предизвика и традиционния турнир по футбол, в който тази година взеха участие възпитаници на СУ „Л. Каравелов“, НУ „Васил Левски“ и ОУ „Христо Ботев“. С медалите на победителите се окичи заслужено отборът на домакините ОУ „Христо Ботев“.

Великденски празник
0
0
0
s2sdefault

УВАЖАЕМИ СЪГРАЖДАНИ,

Ръководството на Район „Аспарухово”, Община Варна призовава гражданите, живеещи на територията на района, да се включат в традиционно провежданото пролетно почистване.

Съграждани, обръщаме се към Вас за масово участие на 14 април 2018 година за хигиенизиране районите около домoвете Ви, детски и спортни площадки и други обществени територии.

Отпадъците ще се събират разделно: в черни чували – смесени битови отпадъци, в жълти чували – отпадъци от хартиени, пластмасови и метални опаковки, в зелени чували – стъклени опаковки. Събраните битови отпадъци трябва да се поставят в контейнерите за битов отпадък, а събраните отпадъци от опаковки - в и до съдовете за разделно събиране на отпадъци. От Района ще бъдат осигурени помощни материали (ръкавици и чували), които могат да се получат на място в сектор “Екологичен контрол”, район “Аспарухово” – тел. 052 370 130.

В рамките на инициативата е създадена организация за кампанийно разделно събиране и на едрогабаритните отпадъци от домакинствата. В тази връзка в района са определени места, на които на 14-ти и 15-ти април гражданите безвъзмездно могат да предават едрогабаритни отпадъци, в количества до 2 м3, както следва:

  • р-н „Аспарухово“, ул. „Кирил и Методий“ до Бункера;

  • р-н „Аспарухово“, кв. „Галата“, ул. „Боровец“ до детската площадка.

 

КАЛИНА БЕЛМЕЗОВА
Кмет на район “Аспарухово“

0
0
0
s2sdefault

На 14-ти април ще се проведе пролетно почистване на града, организирано от Община Варна. Приоритет през тази година ще бъдат паркове, междублокови пространства, детски и спортни площадки и други обществени територии. Отпадъците ще се събират разделно: в черни чували – смесени битови отпадъци, в жълти чували – отпадъци от хартиени, пластмасови и метални опаковки, в зелени чували – стъклени опаковки. Събраните битови отпадъци трябва да се поставят в контейнерите за битов отпадък, а събраните отпадъци от опаковки - в и до съдовете за разделно събиране на отпадъци, съобщават от сектор „Екологичен контрол“.

В тази връзка в район "Аспарухово" са определени места, на които на 14-ти и 15-ти април гражданите безвъзмездно могат да предават едрогабаритни отпадъци, в количества до 2 м3, както следва:

- ул. „Кирил и Методий“ до Бункера;

- кв. „Галата“, ул. „Боровец“ до детската площадка.

Подробни указания за местата, които са включени в кампанията за почистване, и помощни материали (ръкавици и чували) могат да бъдат получени на място в районната администрация на "Аспарухово".

– 052 370 130

 

Пролетно почистване 2018
0
0
0
s2sdefault

За поредна година фасадното осветление на Район “Аспарухово” ще бъде изгасено в знак на съпричастност с 10-тото издание на инициативата “Часът на Земята” на Световната природозащитна организация WWF. То ще се осъществи на 24.03.2018г., /събота/ от 20:30 до 21:30. Всеки може да участва в подкрепа на кампанията, като изгаси светлината в дома си за един час.

0
0
0
s2sdefault

Нова временна организация на движението въвеждат в кв. „Аспарухово“ от 17 ч. днес.

Едното платно за движение по бул. „Народни будители“, в посока център-Аспарухово, от ул. „Чонгора“ до кръстовището с ул. „Мара Тасева“, ще остане затворено за преминаване на автомобили. Движението от и към центъра на Аспарухово ще се осъществява двупосочно в съседното платно. Улица. „Мара Тасева“ ще бъде затворена с пренасочване на движението по бул. „Народни будители“, който ще бъде отворен след новостроящото се кръгово кръстовище.

Промените се налагат във връзка с ремонтните дейности по реконструкция на ул. „Мара Тасева“ , съобщиха от дирекция „Инженерна инфраструктура и благоустрояване“.

Нова организация на движение в кв. Аспарухово
0
0
0
s2sdefault