asparuhovo logo

Новини от района

Съвместна инициатива на Район „Аспарухово“, IV РУП-Варна и рокерски клуб Акулите, с подкрепата на ЦДГ 44 „Валентина Терешкова“ се проведе под надслов „Спазвай правилата! Бъди пример за всички!“. Кампанията за безопасност на пътя включваше презентация от страна на полицейски инспектор Иванов, който подробно разясни на децата основни символи в полицейската униформа, както и някои от правилата за движение и поведение на пътя. Представителите на рокерския клуб обясниха важни моменти относно видовете инеобходимостта от екипировка при управляването на различни видове мотори. Последва и мотодемонстрация и полицейска инсценировка за проверка на пътя, като инспектор Иванов „спря“ за проверка един от мотористите. С въпроси, песни и настроение децата от IV група на ЦДГ показаха под формата на игра, че познават правилата и разбират колко важно е всички ние да спазваме правилата и да бъдем добър пример на пътя.

Спазвай правилата. Бъди пример за всички!
0
0
0
s2sdefault

Район “Аспарухово” отново даде сцена за поздрав към бивши и настоящи културни дейци на Варна, организиран от НЧ “Просвета 1927” и Съюза на пенсионерите по случай наближаващия 24-ти май. Събитието уважиха кмета на района и заместник-кметове, председателя на Читалище “Просвета 1927”, а специални гости на тържеството бяха представители на Монголската народна република, водени от първия й секретар. В програмата тази година участваха децата от детска градина №43 “Пинокио” в изпълнение на танц с хореография, а членове на пенсионерските клубове в квартала се представиха с кратък рецитал. Гостите от Монголия бяха подготвили спектакъл-ревю в съпровод на традиционни музикални инструменти, представящ носии и костюми от времето на Чингиз хан и съвременна мода.

Поздрав за 24-ти май
0
0
0
s2sdefault

За поредна година стотици деца се включиха в Откритите дни на Местната комисия за борба с противообществените прояви на малолетни и непълнолетни, които се проведоха в периода между 11.04.2018г и 25.04.2018г.

В рамките на инициативата бяха организирани редица дейности на различна тематика, в които активно участваха ученици от всяка възраст. Атрактивно поднесени от членове на местната комисия презентации и дискусии относно Законът за борба с противообществените прояви на малолетни и непълнолетни, употребата и разпространението на наркотици, последиците от кражби и хулигански прояви бяха посрещнати с интерес и въпроси от подрастващите. Вълнение сред тях предизвика и традиционния турнир по футбол, в който тази година взеха участие възпитаници на СУ „Л. Каравелов“, НУ „Васил Левски“ и ОУ „Христо Ботев“. С медалите на победителите се окичи заслужено отборът на домакините ОУ „Христо Ботев“.

Великденски празник
0
0
0
s2sdefault

УВАЖАЕМИ СЪГРАЖДАНИ,

Ръководството на Район „Аспарухово”, Община Варна призовава гражданите, живеещи на територията на района, да се включат в традиционно провежданото пролетно почистване.

Съграждани, обръщаме се към Вас за масово участие на 14 април 2018 година за хигиенизиране районите около домoвете Ви, детски и спортни площадки и други обществени територии.

Отпадъците ще се събират разделно: в черни чували – смесени битови отпадъци, в жълти чували – отпадъци от хартиени, пластмасови и метални опаковки, в зелени чували – стъклени опаковки. Събраните битови отпадъци трябва да се поставят в контейнерите за битов отпадък, а събраните отпадъци от опаковки - в и до съдовете за разделно събиране на отпадъци. От Района ще бъдат осигурени помощни материали (ръкавици и чували), които могат да се получат на място в сектор “Екологичен контрол”, район “Аспарухово” – тел. 052 370 130.

В рамките на инициативата е създадена организация за кампанийно разделно събиране и на едрогабаритните отпадъци от домакинствата. В тази връзка в района са определени места, на които на 14-ти и 15-ти април гражданите безвъзмездно могат да предават едрогабаритни отпадъци, в количества до 2 м3, както следва:

  • р-н „Аспарухово“, ул. „Кирил и Методий“ до Бункера;

  • р-н „Аспарухово“, кв. „Галата“, ул. „Боровец“ до детската площадка.

 

КАЛИНА БЕЛМЕЗОВА
Кмет на район “Аспарухово“

0
0
0
s2sdefault