asparuhovo logo

Новини от района

     Днес почитаме светецът Николай Чудотворец, посветил живота си на мисията да усмирява бурите и водните стихии, да спасява кораби и моряци, да помага на хората, свързали съдбата си с водата, не само да оцеляват, но и да побеждават. Като варненци всички ние празнуваме. Нека името на светеца, означаващо “побеждаващ“, донесе радост и щастие на всички, продължили неговата мисия. Рибната гозба на този ден е своеобразно жертвоприношение към него, благодарност за закрилата в премеждия, надежда за добруване и радост, молитва за здраве и берекет.
     Пожелавам на всички, които днес празнуват своя имен ден или професионален празник, да вървят напред, мрежите на рибарите да са все пълни, на моряците - попътен вятър, на банкерите - високи финансови постижения и стабилност.
     На всички нас желая здраве и късмет, за да посрещаме предизвикателствата с оптимизъм и вяра.
     Честит Никулден!

За четвърта година всички желаещи да се включат в инициативата могат да изпращат снимки на украсените обекти, с ясно указано местонахождение, на имейл: Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите.. Кадрите ще бъдат публикувани в страницата "Да украсим Варна за Коледа" във Фейсбук, а авторите, събрали най-много харесвания, ще получат награди.

По повод постъпили сигнали за липсващо осветление на улиците „Белгород“, „Орел“, „Курск“ и „Ростов“ бе направена проверка. Констатирана бе повреда на кабел, която беше отстранена през изминалата седмица. На 29.11. (петък) възникна повторна авария, която наложи нова проверка. Установено бе, че при извършване на изкопни дейности по захранване на новострояща се жилищна сграда на ул. „Ростов“ са нанесени щети по кабел от електропреносната мрежа на уличното осветление. Проведени са разговори с фирмата изпълнител, като депозита за извършване на прокопавания е задържан до приключване на обекта. Аварията, беше отстранена още днес (02.12.2019г.), първият работен ден на новата седмица. Благодарим за проявеното търпение и разбиране.

През изминалата седмица (на 28.11. и 29.11) бяха подадени няколко сигнала за ВиК аварии към Район „Аспарухово“. Същите бяха незабавно насочени към ВиК дружеството, като проблема на ул. „Кирил и Методий“ над блок №36 беше отстранен своевременно. Съвместната проверка на кмета и специалистите през почивните дни констатира, че другите повреди са по-сериозни, като два екипа работят за отстраняването на авариите днес (02.12.) – единият на улиците „Янтра“ и Места“, другият – на ул. „Мара Гидик“.

Пътуващ Коледен базар започва днес от Аспарухово. Пространството пред ДКЦ “Св. Иван Рилски” ще оживее в дните от 02.12. до 08.12.2019 г.

Посетителите на Коледния базар ще могат да се насладят на различни вкусотии, както местни, така и типичните за някои западни култури. Част от щандовете ще предлагат традиционното и ароматно греяно вино, приготвено по оригинална рецепта, немски вурстчета, български наденички и суджуци, понички, шишчета с плодове, потопени в белгийски шоколад, унгарски козуначени коминчета на дървени въглища, сувенири и други. За най-малките гости има предвидени многобройни забавления- детска въртележка, лов на снежни човечета, снимки с Дядо Коледа. За доброто настроение и коледен дух ще допринасят любими тематични песни и красива празнична украса.

Базарът е на разположение на посетителите всеки делничен ден до неделя (8.12.2019) от 16 ч. до 21 часа, през почивните дни - от 10 ч. до 22 ч.