asparuhovo logo

Новини от района

Промени в движението в градския транспорт във Варна по линиите с номера 10, 209, 36, 37, 12, 17, 17А, 17/60, 46, 55 и тролейбусни линии 86 и 88 влизат в сила от 17-ти или от 21-ви юли, в зависимост от линията. Причината е изпълнение на три обекта по проект „Интегриран градски транспорт на Варна – втора фаза”, финансиран по Оперативна програма „Региони в растеж“. 

От 17-ти юли започва реконструкция на уличната мрежа в кв. „Аспарухово“ по бул. "Народни будители" в участъка от ул. "Мара Тасева" до ул. "Нарва" и от бул. "Св. Св. Кирил и Методий" до ул. "Мара Тасева" в т.ч. трасето на обръщач на МГТ по бул. "Св. Св. Кирил и Методий". Там се затваря за движение бул. “Народни будители” в участъка от кръговото с ул. “Мара Тасева” до ул. “Св. Св. Кирил и Методий”, както и движението по ул. „Дружба“. От 21-ви юли се затваря и движението по южното платно на бул. „Народни будители“ в участъка от сп. “Джанавара” до кръговото с ул. „Мара Тасева“. В този участък движението ще се извършва двупосочно в северното платно.

От 21-ви юли започва още реконструкция на улична мрежа на бул. „Осми Приморски полк” в участъка от бул. „Васил Левски” до бул. „Христо Смирненски”, включващ и основен ремонт на пътен възел „Виница” и пешеходния подлез. В тази връзка ще бъде затворено за движение западното платно посока Виница-Варна. Движението ще се извършва в източното платно двупосочно. 

От 21-ви юли реконструкция ще тече и по трасето на бул. "Васил Левски" в участъка от "Подвис" до бул."Осми Приморски полк", като в този участък ще бъде затворено за движение южното платно, а движението ще се извършва двупосочно по северното платно.

Във връзка с ремонтните дейности се въвеждат следните маршрутни промени за линиите, обслужвани от „Градски транспорт“ ЕАД Варна:

Автобусна линия 10 посока ЖП Гара: ул. „Подвис“, на дясно по бул. „Левски“, ул. „Отец Паисий“, бул. „Вл. Варненчик“ с автобусни спирки: „Х. Димитър“, „Зеленика“, „Спартак“, „Янко Михайлов“, „Тракия“, „Катедралата“, ЖП Гара.

Автобусна линия 209 след спирка „ХЕИ“, сп. „Дубровник“, сп. „Базар Левски“ и по утвърдения си маршрут до и от „Почивка“. Няма да се обслужват спирки „Мир“, „Черноризец Храбър“, „Военна болница“, „Терапията“, „Сотира“.

Автобусни линии 36 и 37 ще преустановят обслужването на спирки „Джанавара“ двупосочно в кв. „Аспарухово“;

Автобусни линии 12 ,17, 17А, 17/60, 46, 55 след спирка „Любен Каравелов“ ще продължат по ул. „Мара Тасева“. Ще се спира на обозначени временно спирки двупосочно на същата улица, (които ще заместват спирка „Народни будители“) поради затваряне на бул. „Народни будители“ до центъра на „Аспарухово. На кръстовището с бул. „Св. Св. Кирил и Методий“ и „Първи май“ всяка линия продължава по утвърдения си маршрут;

Тролейбусна линия 86 ще преустанови обслужване от 17-ти юли за времето на ремонтните дейности, поради невъзможност да се използва контактната мрежа от началото на Аспарухов мост до центъра на кв. „Аспарухово“;

Тролейбусна линия 88 ще обслужва от кв.„Владиславово“ до сп. „КЗ“ и обратно. Всички закупени абонаментни карти за 86 и 88 ще се признават за редовен превозен документ в автобусните линии 12, 17, 17А, 17/60, 17/46, 46, 55 с прикачване от спирка „КЗ“.

За актуална информация, следете новините публикувани на сайта на Община Варна – www.varna.bg и на сайта на превозвача „Градски транспорт“ ЕАД - http://www.gtvarna.com

 

0
0
0
s2sdefault

На 19.06.2018 г. /вторник/ във връзка с отбелязването на 4 години от наводнението в кв. Аспарухово в храма „Св. Цар Борис I” (Аспарухово) от 11:00 ще бъде отслужена заупокойна молитва в памет на загиналите и благодарствен молебен.

0
0
0
s2sdefault

На 31 май, в 15:00ч. стартира най-дългоочакваната ветроходна надпревара във Варна - регатата за килови яхти Varna Channel Cup.

Всички любители на ветроходния спорт в кв. Аспарухово могат да наблюдават най-зрелищната гонка канал-езеро в събота от 11:00ч. Именно това е гонката, която превръща Varna Channel Cup в уникална за България регата и една от малкото в света, предлагащи подобно изживяване за екипажи и зрители. Влизайки в канала, яхтите минават изключително близо до брега и са в непосредствен контакт с публиката, давайки възможност зрителите да ги окуражават, а децата да видят отблизо опънатите от вятъра платна.

Специално за зрителите край канала в Аспарухово парк е предвидена музика и професионален коментар на живо, който да направи съпричастни всички, вълнуващи се от най-зрелищната морска надпревара в Черно море в часовете между 10:00 и 12:00ч.

Повече информация за регата, както и пълната програма, може да намерите във Facebook: Регата Варна Ченъл Къп, както и на сайта: https://varnachannelcup.com/

Удобни места за наблюдение на регатата:

31 май – 15:00-17:00 – Морска градина

01 юни – 11:00-18:00 – Морска градина

02 юни – 10:00-18:00 – кв. Аспарухово - южен бряг, Морска гара Варна – пешеходна зона

03 юни – 10:00-17:00 – Централен плаж, Морско казино

Очакваме ви на 02.06.2018г. в Аспарухов парк (Аспарухов вал)!

Регата за килови яхти Varna Channel Cup
0
0
0
s2sdefault

ТД „Държавно горско стопанство“ обявява възможност за закупуване на дърва за огрев за отоплителен сезон 2018/2019, като за целта е необходимо в срок до 13.06.2018г. всеки желаещ да закупи дърва да подаде заявление в деловодството на Район „Аспарухово“ с посочен адрес и кубатура. Сумите по утвърдените списъци ще се събират в едноседмичен срок от утвърждаване на списъците.

0
0
0
s2sdefault