asparuhovo logo

Новини от района

След взета проба от вода за микробиологично изследване от минерална чешма до обществена пералня „Багра“ ЕООД, кв. „Аспарухово“, гр. Варна, съгласно протокол №ЛИК-Д388СМБ/10.06.2019 г. от контрол на води на ЛИК при РЗИ-Варна и получени резултати е констатирано, че водата от минерална чешма до обществена пералня „Багра“ ЕООД в кв. „Аспарухово“ не съответства на здравните изисквания по показател: Колиформи-резултат от изпитването – 5/250 ml, при стойност и допуск на показателя по Наредба – 0/250 ml.

С оглед провеждане на задължителни хигиенни и противоепидемични мерки след предписанието, издадено от Регионална здравна инспекция-Варна, питейната вода представлява потенциална опасност за здравето на консуматорите и не следва да се ползва за пиене и приготвяне на храна.

ВНИМАНИЕ!

АФРИКАНСКАТА ЧУМА ПО СВИНЕТЕ ЗАСТРАШАВА БЪЛГАРИЯ!

Прочети повече ...

Видео клип изготвен от БАБХ ...

Всичко за болестта ...

Във връзка с изплащането на възнаграждения на членовете на секционните избирателни комисии, участвали в произвеждането на изборите за членове на Европейския парламент от Република България на 26.05.2019г. Ви информираме, че изплащането на възнагражденията ще започне на 13.06.2019 г. в сградата на район „Аспарухово“ след 10:30 в кабинет 608, ет. 6.

За получаване на сумите е необходимо да представяте:

1. Удостоверенията, издадени от РИК, за членство в СИК.

2. Лична карта.

Изплащания на възнаграждения ще се осъществяват:
Всеки делничен ден от 8:30 до 12:00 и от 13:00 до 17:30.

Аспарухово пее и танцува

Сдружение ЗА ТЕБ, с подкрепата на Район „Аспарухово“, организира за 01 юни спортно мероприятие в парка на кв. Аспарухово по проект „Бъди доброволец – Промени Света“. Целта на събитието е да стимулира активното участие на младежи в дейности с обществен интерес и такива, свързани със спорт. Предвидено е поставяне на съоръжения за практикуване на скейтборд, ролерблейд и джаги, уроци, игри и демонстрации на открито, графити, безплатни уроци по скейт и кънки. Подробна информация може да получите от представената по-долу програма. Вярваме, че предвидените дейности ще направят празника забавен и атрактивен за децата и младежите на кв. Аспарухово и ще ги стимулират да бъдат физически по-активни.

 

ПРОГРАМА

 „Щък тук-там“ 

01 юни 2019 г., събота, кв. Аспарухово
10:30 – 19:00 ч.

Музика
Игри 
Младежка инфо точка

11:00 – 13:00 ч. Безплатни уроци по скейт, кънки и джаги
13:30 - 15:30 ч. Графити уъркшоп Свободно каране на скейт уреди Свободна игра на джаги
16:00 - 18:00 ч. Безплатни уроци по скейт, кънки и джаги