asparuhovo logo

Новини от района

На 21.07.2018г. /събота/ от 12:00 до 17:00 и на 22.07.2018г. /неделя/ от 11:00 до 17:00 поредица от дрон състезания ще се проведат за първи път във Варна в Аспарухов парк в рамките на “Drone ARENA @ Varna” 2018. Входът е свободен, а зрителите ще имат възможност да се докоснат до спорта на бъдещето, който набира все по-голяма популярност сред всички възрасти. В програмата са включени няколко по вид състезания, които ще имат за цел да предизвикат пилотите на дронове от различни страни да демонстрират умения по скоростно и технично управление. 
Събитието се осъществява с пълната подкрепа на Район „Аспарухово“, Община Варна, която за дните на шоуто предоставя терена до спортните игрища в Аспарухов парк. Сред живописна локация атрактивните високоскоростни спортни дронове ще забавляват публиката, докато те изпълняват и акробатични номера във въздуха.
Всички надпревари в рамките на събитието ще се проведат по международно установените правила на MultiGP (най-голямата световна организация за дрон състезания), на която Drone ARENA e партньор за България.
 

“Последните години надпреварите с дронове запазиха своето място сред спортовете на бъдещето. Вече няма съмнение, че този вид спортни мероприятия ще се радват на все повече участници и зрители. Щастлив съм, че България е част от процеса на развитие на дрон спортовете.” - Атанас Атанасов - Директор състезания от Drone ARENA.

Drone ARENA има за цел да популяризира дроновете сред гражданите и да спомогне за тяхната безопасна интеграция. Това събитие във Варна е част от календара за 2018 и плановете са да се наложи като традиция през следващите години.

 

Снимки може да намерите на фейсбук страницата:

http://facebook.com/dronearena.net/  

И уеб страницата: 

http://dronearena.net/

0
0
0
s2sdefault

Промени в движението в градския транспорт във Варна по линиите с номера 10, 209, 36, 37, 12, 17, 17А, 17/60, 46, 55 и тролейбусни линии 86 и 88 влизат в сила от 17-ти или от 21-ви юли, в зависимост от линията. Причината е изпълнение на три обекта по проект „Интегриран градски транспорт на Варна – втора фаза”, финансиран по Оперативна програма „Региони в растеж“. 

От 17-ти юли започва реконструкция на уличната мрежа в кв. „Аспарухово“ по бул. "Народни будители" в участъка от ул. "Мара Тасева" до ул. "Нарва" и от бул. "Св. Св. Кирил и Методий" до ул. "Мара Тасева" в т.ч. трасето на обръщач на МГТ по бул. "Св. Св. Кирил и Методий". Там се затваря за движение бул. “Народни будители” в участъка от кръговото с ул. “Мара Тасева” до ул. “Св. Св. Кирил и Методий”, както и движението по ул. „Дружба“. От 21-ви юли се затваря и движението по южното платно на бул. „Народни будители“ в участъка от сп. “Джанавара” до кръговото с ул. „Мара Тасева“. В този участък движението ще се извършва двупосочно в северното платно.

От 21-ви юли започва още реконструкция на улична мрежа на бул. „Осми Приморски полк” в участъка от бул. „Васил Левски” до бул. „Христо Смирненски”, включващ и основен ремонт на пътен възел „Виница” и пешеходния подлез. В тази връзка ще бъде затворено за движение западното платно посока Виница-Варна. Движението ще се извършва в източното платно двупосочно. 

От 21-ви юли реконструкция ще тече и по трасето на бул. "Васил Левски" в участъка от "Подвис" до бул."Осми Приморски полк", като в този участък ще бъде затворено за движение южното платно, а движението ще се извършва двупосочно по северното платно.

Във връзка с ремонтните дейности се въвеждат следните маршрутни промени за линиите, обслужвани от „Градски транспорт“ ЕАД Варна:

Автобусна линия 10 посока ЖП Гара: ул. „Подвис“, на дясно по бул. „Левски“, ул. „Отец Паисий“, бул. „Вл. Варненчик“ с автобусни спирки: „Х. Димитър“, „Зеленика“, „Спартак“, „Янко Михайлов“, „Тракия“, „Катедралата“, ЖП Гара.

Автобусна линия 209 след спирка „ХЕИ“, сп. „Дубровник“, сп. „Базар Левски“ и по утвърдения си маршрут до и от „Почивка“. Няма да се обслужват спирки „Мир“, „Черноризец Храбър“, „Военна болница“, „Терапията“, „Сотира“.

Автобусни линии 36 и 37 ще преустановят обслужването на спирки „Джанавара“ двупосочно в кв. „Аспарухово“;

Автобусни линии 12 ,17, 17А, 17/60, 46, 55 след спирка „Любен Каравелов“ ще продължат по ул. „Мара Тасева“. Ще се спира на обозначени временно спирки двупосочно на същата улица, (които ще заместват спирка „Народни будители“) поради затваряне на бул. „Народни будители“ до центъра на „Аспарухово. На кръстовището с бул. „Св. Св. Кирил и Методий“ и „Първи май“ всяка линия продължава по утвърдения си маршрут;

Тролейбусна линия 86 ще преустанови обслужване от 17-ти юли за времето на ремонтните дейности, поради невъзможност да се използва контактната мрежа от началото на Аспарухов мост до центъра на кв. „Аспарухово“;

Тролейбусна линия 88 ще обслужва от кв.„Владиславово“ до сп. „КЗ“ и обратно. Всички закупени абонаментни карти за 86 и 88 ще се признават за редовен превозен документ в автобусните линии 12, 17, 17А, 17/60, 17/46, 46, 55 с прикачване от спирка „КЗ“.

За актуална информация, следете новините публикувани на сайта на Община Варна – www.varna.bg и на сайта на превозвача „Градски транспорт“ ЕАД - http://www.gtvarna.com

 

0
0
0
s2sdefault

На 19.06.2018 г. /вторник/ във връзка с отбелязването на 4 години от наводнението в кв. Аспарухово в храма „Св. Цар Борис I” (Аспарухово) от 11:00 ще бъде отслужена заупокойна молитва в памет на загиналите и благодарствен молебен.

0
0
0
s2sdefault