asparuhovo logo

Новини от района

Седмица на гората - залесяванеПрез седмицата на гората по инициатива на Регионална дирекция по горите – Варна бе организирана инициатива по засаждане на фиданки ( дръвчета) в Аспарухов парк. В мероприятието участие взе и заместник-кмета на района – г-жа Диана Атанасова.

Народно читалище “Просвета 1927” Варна и Християнски информационен център кв.Аспарухово
Ви канят на празнична среща 
"РЪЦЕТЕ НА ЖЕНАТА"
на 8 март от 17,30ч. в Галерията на читалището

6 Януари БогоявлениеЧиталище „Просвета”, с подкрепата на район Аспарухово, отбеляза Националния празник 3 март с тържествена програма. Организаторите на събитието зарадваха жителите на кв. Аспарухово с разнообразен сценарии, в който бяха включени мини рецитал на децата от ОУ „Хр.Ботев”, песни на хор „Аспаруховски бриз” и фолклорна формация „Авлига”, а учениците от ОУ „В. Левски” участваха със стихотворение за Апостола на свободата. Детския театрален състав „Аспаруховче” и театрален ансамбъл „Фолклорни ритми” се изявиха с танцувалните си умения и сценично майсторство.

На 29.02.2012 година ЦДГ №17 „В.Терешкова” със съдействието на Община Варна, дирекция „Образование”, РИО-Варна и район „Аспарухово” организира дискусионен форум „Внедряване на дигиталните технологии в детската градина”.
Мероприятието ще се проведе в актовата зала на район Аспарухово.

Изложба на Гинка ЛюцкановаГинка Люцканова със съдействието на район Аспарухово и читалище "Просвета 1927г." представя авторска изложба "Всичко на куп". Откриването ще се състои на 16 януари 2012 г. от 18.30 часа във фоайето на административната сграда на района.