asparuhovo logo

Новини

От ВиК Варна съобщават, че поради възникнала авария на магистрален водопровод без вода до 10 часа на 09.06.2012г. ще остане кв.Аспарухово.

Осигурено е алтернативно водоснабдяване с четири водоноски. Те са разположени до Онкологичната болница - Аспарухово, до СОУ за деца с нарушено зрение "Д-р Иван Шишманов", до Бункера и обръщача на спирка Джанавара.

На 09 юни 2012 г. (събота) на откритата сцена пред читалище „Васил Левски” – ще се проведе празник на кавартал Галата.
(при лошо време на сцената в читалището)

В ПРОГРАМА :
16,00 ч. : рисунка на асфалт парад на хвърчилата
17,00 ч. : конкурс „Мини-мис и мини-мистър”
18,00 ч. : концертна програма с участието на читалищни колективи

Талантите на Аспарухово

1-юни - Денят на Детето бе отбелязан с поредица от прояви, организирани от Община Варна – Район Аспарухово и НЧ  „Просвета-1927”.

На 31 май в Спортния комплекс се проведе шампионат по футбол и баскетбол между училищни отбори, а в алеите на Аспарухов парк млади велосипедисти се надпреварваха в състезание по колоездене.

Министерство на регионалното развитие и благоустройството, Община Варна и Областен информационен център – гр. Варна, канят собствениците на апартаменти и домоуправители да присъстват на среща:    
 
Представяне на 
ПРОЕКТ „ЕНЕРГИЙНО ОБНОВЯВАНЕ НА БЪЛГАРСКИТЕ
ДОМОВЕ”

15 години Авлиги пеят„15 ГОДИНИ АВЛИГИ ПЕЯТ” 

„Слушайте мало и голямо! Празник е днеска за всички!
Кога Авлиги запеят кръшни се хора играят!” 

Празникът на гласовитите Авлиги е на 31 май 2012 г. от 18 ч. в пленарната зала на Община Варна. Празничният концерт „15 години Авлиги пеят” е посветен на 15-та годишнина на фолклорна формация „Авлига” при народно читалище  „Просвета 1927”  - кв. Аспарухово. Концертът е част от поредицата културни прояви, посветени на 85-та годишнината на известното варненско читалище.