asparuhovo logo

Новини от района

„Със  здравословните храни – здрав и силен ти расти!”
– Хепанинг по Европейската  схема „Училищен  плод” 
в ЦДГ № 12 „Пинокио” – гр. Варна

    Поредна  втора  година в ЦДГ № 12 „Пинокио” -   Варна се реализира  образователната  програма  по Европейската схема „Училищен плод” подкрепена от Европейската общност.
    На  03.05.12 г. от 9.00 ч. в детската градина ще се проведе  - хепанинг „ Със здравословните храни – здрав и силен  ти  расти” , в който  ще участват  113 деца.Той е част от  съпътстващите  мероприятия по Европейската схема„Училищен плод”, която популяризира здравословното хранене на децата  от  5-6 годишна  възраст и има за цел създаване  на навици за  честа консумация  на плодове,зеленчуци няколко пъти дневно,а също  и повишаване осведомеността на родителите за благоприятното въздействие и значение за здравето  на децата.
    Децата заедно с учителите  са изработили  флаери за здравословното хранене, ще решават кръстословици, научили  са - много стихове, гатанки, песни , забавни игри ,танци и драматизацията „Зеленчукова  свада”.  Хепанинга ще завърши с чаено парти  със здравословен билков чай и  здравословна  гимнастика.

ЗЕЛЕНИ ДЕЙСТВИЯ В ЦДГ № 12 „ПИНОКИО” - ВАРНА - по случай - 22 АПРИЛ - ДЕНЯ НА ЗЕМЯТА

22 Април – Деня на Земята„НЕКА ПАЗИМ ПЛАНЕТАТА ЗЕМЯ”- под това мото започва поредната зелена седмица от 18.04. до 23.04.12 г. в ЦДГ №12 „Пинокио” - Варна. Чрез зелени екоинициативи малките, природозащитници ще превърнат детската градина в истински зелен оазис, където ще играят, спортуват и ще се грижат за природата:

  • - Почистване детските площадки за
  • игра и двата Еко къта на територията на детската градина.
  • - Екопоход до Крайбрежната ивица и почистване на морския бряг
  • - Засяване цветя в цветните лехи, храсти и дървета в двора на детската градина, за които децата ще се грижат.

Седмица на гората - залесяванеПрез седмицата на гората по инициатива на Регионална дирекция по горите – Варна бе организирана инициатива по засаждане на фиданки ( дръвчета) в Аспарухов парк. В мероприятието участие взе и заместник-кмета на района – г-жа Диана Атанасова.

Народно читалище “Просвета 1927” Варна и Християнски информационен център кв.Аспарухово
Ви канят на празнична среща 
"РЪЦЕТЕ НА ЖЕНАТА"
на 8 март от 17,30ч. в Галерията на читалището

6 Януари БогоявлениеЧиталище „Просвета”, с подкрепата на район Аспарухово, отбеляза Националния празник 3 март с тържествена програма. Организаторите на събитието зарадваха жителите на кв. Аспарухово с разнообразен сценарии, в който бяха включени мини рецитал на децата от ОУ „Хр.Ботев”, песни на хор „Аспаруховски бриз” и фолклорна формация „Авлига”, а учениците от ОУ „В. Левски” участваха със стихотворение за Апостола на свободата. Детския театрален състав „Аспаруховче” и театрален ансамбъл „Фолклорни ритми” се изявиха с танцувалните си умения и сценично майсторство.