asparuhovo logo

Новини

Аспарухово пее и танцува

46-тото издание на "Аспарухово пее и танцува" ще се проведе на 14, 15 и 16 юни на открита сцена в Аспаруховия парк.
Програмата съдържа:

14 юни (петък)
18,00 ч. Рок сцена

15 юни (събота)
11,00 ч.
Концерт „Приятели на читалище „Просвета” – І ч.
13,00 ч. „На мегдана” – събор на клубове за народни танци
16,00 ч. Изпълнения на представителния духовия оркестър на ВМС - Варна
17,00 ч. Официална част
- Водосвет
- Поздравления от: Кмета на района, Председателя на читалищното настоятелство, гости
17,30 ч. Празничен концерт на НЧ „Просвета 1927”
19,00 ч. Концерт на Маргарита Хранова

е-рециклирайИзлязлото от употреба електрическо и електронно оборудване (e-отпадъците), което ежедневно генерираме, съдържа особено вредни и токсични за околната среда и за здравето на човека съставки. Около 50 милиона тона е-отпадъци се изхвърлят годишно в света. От тях само 10% се рециклират. Така ценните природни суровини (злато, сребро, паладий, мед и други), вложени в изработката на електронните уреди, в голямата си част остават неоползотворени.

На 19 май 2013, неделя, Министерството за развитие на електронно правителство ще организира мобилен пункт във Варна. Той ще бъде разположен на алеята до сградата на община Варна (бул.“Осми приморски полк” № 43) . Мястото дава възможност за спиране и паркиране на автомобили при необходимост.

За 13-ти пореден път община Варна е инициатор на традиционно пролетно почистване. Тази година инициативата съвпадна с кампанията на бТВ "Да изчистим България за един ден", която ще се проведе на 20 април (събота).

За осъществяване на екоакцията са осигурени торби и ръкавици, които желаещите могат да се получат от районните администрации и кметствата в община Варна.

12 априлНародно читалище "Просвета 1927" кв. Аспарухово и "Фрапорт Туин Стар Еърпорт Мениджмънт" АД  - летище Варна с участието на ученици от НУ "Васил Левски" и ОУ "Христо Ботев" кв. Аспарухово

ОРГАНИЗИРАТ

Демонстрация на модели ръчно изработени самолети с катапулт

Посветена на 12 април Международен ден на авиацията и космонавтиката

Заповядайте на 12 април от 10,00ч. в прекрасния Аспарухов парк на спортната площадка.

Неделя Кръстопоклонна

За първи път във Варна две литийни шествия – от храм „Св. Цар Борис” в Аспарухово и от Катедрален храм „Св. Успение Богородично”, ще се срещнат в най-високата точна на съоръжението, където Варненски и Великопреславски митрополит д-р Кирил ще отслужи водосвет за здраве.

На 7 април 2013 г., администрацията на район “Аспарухово”, съвместно с Църковното настоятелство към православен храм “Св. Цар Борис” организира честване на християнския празник Неделя Кръстопоклонна.
Програмата на църковния ритуал, с който традиционно се отбелязва празника от жителите на района, тази година е променена. Църковното настоятелство инициира продължение на литийното шествие от храма „Св. Цар Борис”, по ул. „Злетово” и ул. „Народни будители” по целия Аспарухов мост.