asparuhovo logo

Новини от района

Да изчистим България за 1 денРайон Аспарухово се включи в кампанията „Да изчистим България за един ден!”.  Раздадени бяха над 1700 чувала за смет и ръкавици.

В кампанията взеха участие над 750 души, като активно се включиха граждани от кв. Аспарухово, пенсионерските клубове, детските градини, училищата, военнослужещи, фирми, енориаши и църковното настоятелство на православен храм "Св. Княз Борис I", майки и социални работници от звено "Майка и бебе".

Кампания „Чистознание”Децата от ІІІ „а” гр., заедно с учителите Пенева, Маринова и родителите вече шест месеца активно участват с различни оригинални инициативи в националната доброволческа кампания „Да изчистим България за един ден!” инициатива на bTV, която цели да промени съзнанието и нагласите на хората за опазване на природата. Координаторите на инициативата, забелязаха интересните екоидеи на децата и ги наградиха с тениски с логото на кампанията.

    Ученици от СОУ „Любен Каравелов” печелят награди в Национално състезание по информационни технологии и визуални изкуства „Аз мога тук и сега”

Аз мога тук и сега    От 20 до 22.04.2012г. в гр. Девин се проведе Националното състезание по информационни технологии и визуални изкуства „Аз мога тук и сега”, в което взеха участие 163 ученици от различни училища. Специален гост на състезанието беше г-н Константин Пенчев, Омбудсман на Република България, а партньор на събитието – ПУ „Паисий Хилендарски”, представен от декана на Факултета по математика и информатика проф. д-р Асен Рахнев.

    Учениците от СОУ „Любен Каравелов”: Александър Христов, Емил Вълев, Слави Стоянов и Гюнел Осман взеха участие за първи път в това престижно състезание. В оспорвана надпревара със своите съученици от цяла България те успяха да завоюват призови места в ТОП 10 на класираните за финала най-добре реализирани проекти. В двете категории, в които участвахме от общо петте, бяха отличени: Емил Вълев – ученик в 9 клас и Гюнел Осман – ученик в 12 клас.

„Със  здравословните храни – здрав и силен ти расти!”
– Хепанинг по Европейската  схема „Училищен  плод” 
в ЦДГ № 12 „Пинокио” – гр. Варна

    Поредна  втора  година в ЦДГ № 12 „Пинокио” -   Варна се реализира  образователната  програма  по Европейската схема „Училищен плод” подкрепена от Европейската общност.
    На  03.05.12 г. от 9.00 ч. в детската градина ще се проведе  - хепанинг „ Със здравословните храни – здрав и силен  ти  расти” , в който  ще участват  113 деца.Той е част от  съпътстващите  мероприятия по Европейската схема„Училищен плод”, която популяризира здравословното хранене на децата  от  5-6 годишна  възраст и има за цел създаване  на навици за  честа консумация  на плодове,зеленчуци няколко пъти дневно,а също  и повишаване осведомеността на родителите за благоприятното въздействие и значение за здравето  на децата.
    Децата заедно с учителите  са изработили  флаери за здравословното хранене, ще решават кръстословици, научили  са - много стихове, гатанки, песни , забавни игри ,танци и драматизацията „Зеленчукова  свада”.  Хепанинга ще завърши с чаено парти  със здравословен билков чай и  здравословна  гимнастика.

ЗЕЛЕНИ ДЕЙСТВИЯ В ЦДГ № 12 „ПИНОКИО” - ВАРНА - по случай - 22 АПРИЛ - ДЕНЯ НА ЗЕМЯТА

22 Април – Деня на Земята„НЕКА ПАЗИМ ПЛАНЕТАТА ЗЕМЯ”- под това мото започва поредната зелена седмица от 18.04. до 23.04.12 г. в ЦДГ №12 „Пинокио” - Варна. Чрез зелени екоинициативи малките, природозащитници ще превърнат детската градина в истински зелен оазис, където ще играят, спортуват и ще се грижат за природата:

  • - Почистване детските площадки за
  • игра и двата Еко къта на територията на детската градина.
  • - Екопоход до Крайбрежната ивица и почистване на морския бряг
  • - Засяване цветя в цветните лехи, храсти и дървета в двора на детската градина, за които децата ще се грижат.