asparuhovo logo

Новини от района

На основание чл.97,ал.5 от Закона за опазване на околната среда, Община Варна осигурява обществен достъп до Доклад за оценка на въздействието върху околната среда на инвестиционно предложение за „Разширяване на пристанище за обществен транспорт Одесос ПБМ Варна“ (Доклад за ОВОС) с възложител „ОДЕСОС ПБМ“ АД за срок от 30 дни.

Докладът за ОВОС и документацията към него е предоставен за обществен достъп в сградата на РАЙОН АСПАРУХОВО, стая 304, ет.3 от 9.00ч. до 12.00ч. и от 14.00ч. до 17.00ч. всеки работен ден.

Докладът за ОВОС може да бъде разгледан и в стая 411, в сградата на Община Варна в часовете от 9ч. до 12ч. и от 14ч. до 17ч.

След изтичане на тридесетдневния срок ще бъде проведено обществено обсъждане, което ще се състои на 09.11.2018г. (петък) от 9.30ч.в сградата на Община Варна, зала „Пленарна“.

В рамките на обявения период всеки има възможност да се запознае с Доклада за ОВОС и да представи в деловодството на Община Варна до Дирекция ИИБ своите мнения и предложения.

Последните могат да бъдат представени и в деня на общественото обсъждане или до три дни след него. Телефони за контакт: 052/820 159; 820 330 – инж. Диана Кирчева – Главен експерт

 

Преглед на документа ...

0
0
0
s2sdefault

Община Варна и БалБок Инженеринг АД организират Система за разделно събиране и последващо третиране на опасните отпадъци от домакинствата – безплатно за жителите на общината.

Прочети повече ...

0
0
0
s2sdefault

Нашият град е ангажиран в подобряването на устойчивата градска мобилност, намаляването на трафика на автомобили, свързаното с това замърсяване на въздуха и подобряването на условията за активни форми на транспорт – вървене пеша и придвижване с колело. За да постигне това, Община Варна инициира изграждане на план за подобряване на пешеходната допустимост в град Варна. Във връзка с този процес желаем да се допитаме до мнението на онези, които познават най-добре пешеходната допустимост в този район – вие, хората, които използвате улиците.

Затова ви молим да ни помогнете, като попълните тези анкети.

Попълнените анкети изпращайте на e-mail:  Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите.

0
0
0
s2sdefault

Уважаеми съграждани,

За поредна година Община Варна ще подкрепи кампанията „Да изчистим България заедно“, която ще се проведе на 15-ти септември (събота). Желателно е отпадъците да бъдат събирани разделно, както следва:

- в черните чували – смесени битови отпадъци (да се поставят в контейнерите за битов отпадък);

- в жълтите чували – хартиени, пластмасови и метални опаковки (да се поставят в и до съдовете за разделно събиране на отпадъци от опаковки);

- в зелените чували – отпадъци от стъклени опаковки (да се поставят в и до съдовете за разделно събиране на отпадъци от опаковки).

В рамките на инициативата е създадена организация за кампанийно разделно събиране на едрогабаритните отпадъци, образувани от ремонтната дейност на домакинствата. В тази връзка в район “Аспарухово“ са определени места, на които на 15-ти и 16-ти септември 2018 г. гражданите безвъзмездно ще имат възможност да предават образуваните от тях едрогабаритни отпадъци в количества до 2 м3, както следва:

• ул. „Кирил и Методий“ до Бункера;

• кв. „Галата“, ул. „Боровец“ до спортна площадка.

Желаещите да се включат в инициативата могат да получат помощни материали (чували и ръкавици) в районната администрация, стая 503.

Еколози Район “Аспарухово” – 052/370 130

0
0
0
s2sdefault