asparuhovo logo

Новини от района

В Аспарухово обсъждат мерки срещу тормоза в училище

Психолози, преподаватели и общински служители от Местната комисия за борба срещу противообществените прояви на малолетните и непълнолетните (МКБППМН) в район “Аспарухово” се изправят заедно срещу проблема

Агресията в училищата е явление със сериозни размери и оставя дълготрайни последици върху поведението както на пострадалите деца, така и на насилниците. Това бе един от изводите, който направиха участниците в обучение на тема “Тормоз в училище”, организирано от Местната комисия за борба с противообществените прояви на малолетните и непълнолетните (МКБППМН) в район “Аспарухово”, чийто председател е кметът на района Йордан Николов.

Клубът към православния храм „Свети Цар Борис”, подкрепен от Варненската и Великопреславска митрополия и администрацията на район Аспарухово, носи гордото име „Юнак”.

Малчуганите от най-новия детски футболен отбор във Варна „Юнак” изиграха първия си официален мач след своеобразната промоция, която им организираха Варненската и Великопреславска митрополия и администрацията на район Аспарухово на спортното игрище на Техническия университет.

На 1 декември 2012 г. (събота) от 10,00 ч. на спортното игрище на Технически университет – Варна ще бъде официално представен детски футболен отбор „Юнак” от Район „Аспарухово”.
Мероприятието ще се проведе с благословията на Варненския и Великопреславски Митрополит д-р Кирил и с подкрепата на Кмета на Район „Аспарухово” г-н Йордан Николов, които ще присъстват на събитието и ще раздадат спортни екипи на малките футболисти.
След официалната част ще се проведе приятелска среща между детските футболни клубове „Юнак” и „Варна”.

На 14 септември 2012 год. гражданите на Район Аспарухово ще отбележат християнския празник Кръстовден.
Програмата на честванията включва:
- 9:00ч. – Света литургия в православен храм “Св. Цар Борис” I – кв. Аспарухово.
- 10:30ч. - Начало на литийно шествие по следния маршрут: храм “Св. Цар Борис” – ул. “Злетово” – ул. “Народни будители” – православен кръст на изхода от кв. Аспарухово.
- 11:15ч. - Отслужване на водосвет пред православния кръст.

     На свое заседание от 4 и 5 юли 2012 г. Общински съвет – Варна, на основание чл. 21, ал. 1, т. 23 от Закона за местното самоуправление и местната администрация (ЗМСМА) и по предложение на кмета на община Варна с изх. № РД 12004313ВН-002/22.05.2012 г. взе решение за обявяване на 15 август 2012 година за празничен и неприсъствен ден на територията на община Варна.

Номерът на решението е 480-6/04,05.07.2012 г.