asparuhovo logo

Новини от района

Селищно образувание Прибой, част от варненския район Аспарухово, вече има административна карта. Улиците бяха именувани и одобрени с решение на варненския Общински съвет. Досега такива карти имаха местностите Ракитника, а от около три месеца и Зеленика. Само в тези две селищни образувания има над 2300 имота. Повече от 1200 имота имат варненци и в Прибой.

Аспарухово пее и танцува

46-тото издание на "Аспарухово пее и танцува" ще се проведе на 14, 15 и 16 юни на открита сцена в Аспаруховия парк.
Програмата съдържа:

14 юни (петък)
18,00 ч. Рок сцена

15 юни (събота)
11,00 ч.
Концерт „Приятели на читалище „Просвета” – І ч.
13,00 ч. „На мегдана” – събор на клубове за народни танци
16,00 ч. Изпълнения на представителния духовия оркестър на ВМС - Варна
17,00 ч. Официална част
- Водосвет
- Поздравления от: Кмета на района, Председателя на читалищното настоятелство, гости
17,30 ч. Празничен концерт на НЧ „Просвета 1927”
19,00 ч. Концерт на Маргарита Хранова

е-рециклирайИзлязлото от употреба електрическо и електронно оборудване (e-отпадъците), което ежедневно генерираме, съдържа особено вредни и токсични за околната среда и за здравето на човека съставки. Около 50 милиона тона е-отпадъци се изхвърлят годишно в света. От тях само 10% се рециклират. Така ценните природни суровини (злато, сребро, паладий, мед и други), вложени в изработката на електронните уреди, в голямата си част остават неоползотворени.

На 19 май 2013, неделя, Министерството за развитие на електронно правителство ще организира мобилен пункт във Варна. Той ще бъде разположен на алеята до сградата на община Варна (бул.“Осми приморски полк” № 43) . Мястото дава възможност за спиране и паркиране на автомобили при необходимост.

За 13-ти пореден път община Варна е инициатор на традиционно пролетно почистване. Тази година инициативата съвпадна с кампанията на бТВ "Да изчистим България за един ден", която ще се проведе на 20 април (събота).

За осъществяване на екоакцията са осигурени торби и ръкавици, които желаещите могат да се получат от районните администрации и кметствата в община Варна.

12 априлНародно читалище "Просвета 1927" кв. Аспарухово и "Фрапорт Туин Стар Еърпорт Мениджмънт" АД  - летище Варна с участието на ученици от НУ "Васил Левски" и ОУ "Христо Ботев" кв. Аспарухово

ОРГАНИЗИРАТ

Демонстрация на модели ръчно изработени самолети с катапулт

Посветена на 12 април Международен ден на авиацията и космонавтиката

Заповядайте на 12 април от 10,00ч. в прекрасния Аспарухов парк на спортната площадка.