asparuhovo logo

Новини от района

За използването на футболните игрища в Аспаруховия парк вече ще може да се плаща на място. Касата ще заработи от понеделник – 16 септември, съобщиха от общинското дружество „Спортни имоти”, което се грижи още за терените в „Младост”, „Чайка” и Морската градина.
За проблема алармираха преди време момчетата от местния аматьорски футболен отбор „Респект”. Тогава те споделиха с кмета Йордан Николов, че когато искат да тренират на игрищата в Аспаруховия парк, трябва предварително да отидат да си платят на касата в квартал „Младост”.
Със съдействието на районната администрация в понеделник отваря каса, където ще може да се резервира час и да се плаща на място, както за футболните игрища в Аспарухово, така и за всички други терени в града.
Игрищата се ползват безплатно за времето от 8 до 18 часа от понеделник до петък.

Работно време на касата:
Понеделник, сряда и четвъртък от 8,00 до 12,00 и от 13,00 до 17,00 ч.
Вторник – от 13,00 до 17,00 часа
Петък – от 8,00 до 12,00 и от 13,00 до 16,00 часа.

На 14 септември 2013 год. гражданите на Район Аспарухово ще отбележат християнския празник Кръстовден.
Програмата на честванията включва:
- 9:00ч. – Света литургия в православен храм “Св. Цар Борис” I – кв. Аспарухово.
- 10:45ч. - Начало на литийно шествие по следния маршрут: храм “Св. Цар Борис” – ул. “Злетово” – ул. “Народни будители” – православен кръст на изхода от кв. Аспарухово.
- 11:15ч. - Отслужване на водосвет пред православния кръст и благословение за новата учебна година.

Район "Аспарухово” е на първо място в страната за изминалата 2012 година по качество на административното обслужване на гражданите. Това показват резултатите от Системата за самооценка на административното обслужване на Министерски съвет. Тя се изготвя на базата на отчетите, които всички администрации в страната попълват ежегодно.

Район „Аспарухово” е на първо място с оценка „Отличен” – 521 точки от общо 600 възможни, постигнат от общинска администрация сред общо 35-те района в трите града с районно деление в страната – София, Варна и Пловдив.

Сред основните критерии за оценка, по които се сравнява работата на администрациите, са лесен и бърз достъп до желаните услуги, възможност за обратна връзка и степен на удовлетвореност на гражданите, възможност за разширение на технологиите чрез Интернет, оповестяване на такси и цени, спазване на стандартите за обслужване, брой извършени услуги, получаване на информация по Закона за достъп до обществена информация и др.

На второ място в тазгодишната класация, също с оценка „Отличен”, само с две точки по-малко, е район  Одесос”, водач в класацията за 2011 г. Следват другите три района на Варна - „Приморски”, „Младост” и „Владислав Варненчик”.

От 11.07.2013г. започва записването за доставка на дърва за огрев.
Цените са 42 лв./куб.м. за дървата (заплаща се при записване) + 15 лв./куб.м. за товарене, транспорт и разтоварване (заплаща се при доставка).
Записването става на І етаж, стая № 102 - всеки работен ден от 8:00-11:00 и от 15:00-17:00 часа. Всяко семейство (домакинство) може да заяви до 5 куб.м.

Начало 16 часа на 22 юни 2013г. (събота) пред читалището (при лошо време в залата на читалището)

16 часа:
- Рисунка на асфалт с награди
- Парад на хвърчилата с награди за всеки, който направи хвърчило и дойде с него на празника
- Спортни състезания с велосипеди и ролери с награди

17 часа:
Празничен водосвет
Поздравления от Кмета на Район Аспарухово
Конкурс „Мини Mис и Mини Mистър Галата 2013 “

18 часа:
Концертна програма с участието на :
- Групи и състави от читалище „Васил Левски” кв. Галата
- кв.Аспарухово
- Фолклорна танцова формация „Тракийче”
- Фолклорна танцова формация „Галенче”
- Гости от Национално училище по изкуствата
- Гости от Национална гимназия за хуманитарни науки и изкуства
и др.

За всички участници са осигурени награди с финансовата помощ на Община Варна и Район Аспарухово

Елате, участвайте и се забавлявайте !