asparuhovo logo

Новини от района

Южен потокСлед Ракитника, това е втората местност в район Аспарухово с одобрена административна карта. Номерирани са над 1000 имота, разположени на 49 улици. Спестени са много общински пари, защото картата е разработена от служители на администрацията, а не от външна фирма, коментира кметът Йордан Николов.

Местност Зеленика, част от варненския район Аспарухово, вече има административна карта. Улиците бяха именувани на заседание на Комисията по култура и одобрени с решение на последното заседание на варненския Общински съвет. Досега такава карта имаше единствено местност Ракитника. Само в тези две селищни образувания има над 2300 имота. Ясно е, че липсата на административна карта за тях създава много неудобства за собствениците на тези имоти, които на практика нямат ясни адреси, коментира кметът на район „Аспарухово” Йордан Николов. За целта хората ползват номерата на парцелите си, но по този начин трудно може да се обясни например на Бърза помощ, пожарна и полиция къде точно се намираш, аргументира се г-н Николов.

0
0
0
s2sdefault

За отбелязване на празниците в наситения  мартенски календар Баба Марта и Ден на любителското творчество - 1 март, Националния празник на България - 3март, Деня на жената и майката – 8 март, и Първа пролет – 22 март, Народно читалище „Просвета 1927” – „Аспарухово”, съвместно с Народно читалище „Васил Левски 1927” – Галата, и  Съюз на пенсионерите 2004 организират:

на 28.02. от 14,00 часа - Пленарна зала, Община Варна
Празничен мартенски концерт на състави за любителско творчество от район „Аспарухово” с участието на :
- Фолклорна формация „Авлига” – НЧ „Просвета” с диригент Петя Василева
- Хор Аспаруховски бриз – НЧ „Просвета” с диригент Катя Бончева
- Фолклорна формация „Галатея” – НЧ  „Васил Левски” с диригент Кичка Христова
- Хор при клуб „Надежда” - кв. Аспарухово и солисти
- Изпълнения на Николай Бинев

на 01.03. от 17,00 часа - Административна сграда Район „Аспарухово”
Празничен концерт „Пеят и танцуват мартеничките” на детски състави за любителско творчество:
- Модерен балет „Делфин” при НЧ „Просвета”
- Модерен балет „Белисима” при НЧ „Васил Левски” с ръководител Христина Апостолова
- Вокална група „Раковина” при ОУ „Христо Ботев” с ръководител Мария Кулева и нейните пораснали възпитаници Ася Стойчева и Христиан Ненов.

0
0
0
s2sdefault

Южен поток

На 06 февруари 2013 г. от 15.30 до 19.30 часа в залата на читалище „Васил Левски” кв.Галата ще се проведе информационна среща по проекта за изграждане на газопровод „Южен поток”. Всеки, който се интересува от проекта и процесите на оценката на въздействието на околната среда (ОВОС) и желае да научи повече е поканен да присъства.
Гражданите ще могат да изразят своето мнение, отношение и притеснения. Всички получени коментари ще бъдат отчетени при разработване на доклада за ОВОС.
Срещата е организирана от инвеститора South Stream Transport B.V. и българската консултанска фирма Поввик АД.

0
0
0
s2sdefault

На 06.01.2013г. (неделя) в район Аспарухово се чества Богоявление при следната програма:
09:30ч. - Света литургия в православен храм „Св.Цар Борис” - кв.Аспарухово;
11:45ч. - Литийно шествие по маршрут: храм "Св. Цар Борис" - ул. "Найчо Цанов" - ул. "Кирил и Методий" - кораб "Академик"/канал Море-езеро/;
12:20ч. - Велик Богоявленски водосвет;
- 12:30ч. - Освещаване на всемирните води и изваждане на Христовия кръст.

0
0
0
s2sdefault

На 22.12.2012 г. (събота) в Двореца на културата и спорта ще се проведе детски благотворителен турнир по случай празника Рождество Христово в подкрепа на новостроящия се варненски храм „Св. Прокопий Варненски”. Инциативата  е част от „Варненската коледа”.

9,30 ч. - откриване
15,00 ч . – закриване, награждаване на победителите

Организатори:
Варненска и Великопреславска Света Митрополия
Храм „Св. Цар Борис” – Аспарухово
Район „Аспарухово” – Община Варна

Участници:

ФК „Юнак”  - Аспарухово (домакин)
ФК „Варна”
ПФК „Спартак”
ПФК „Черно море”
ФК „Делфини”

0
0
0
s2sdefault