asparuhovo logo

Новини от района

Община Варна и БалБок Инженеринг АД организират Система за разделно събиране и последващо третиране на опасните отпадъци от домакинствата – безплатно за жителите на общината.

Прочети повече ...

0
0
0
s2sdefault

Нашият град е ангажиран в подобряването на устойчивата градска мобилност, намаляването на трафика на автомобили, свързаното с това замърсяване на въздуха и подобряването на условията за активни форми на транспорт – вървене пеша и придвижване с колело. За да постигне това, Община Варна инициира изграждане на план за подобряване на пешеходната допустимост в град Варна. Във връзка с този процес желаем да се допитаме до мнението на онези, които познават най-добре пешеходната допустимост в този район – вие, хората, които използвате улиците.

Затова ви молим да ни помогнете, като попълните тези анкети.

Попълнените анкети изпращайте на e-mail:  Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите.

0
0
0
s2sdefault

Уважаеми съграждани,

За поредна година Община Варна ще подкрепи кампанията „Да изчистим България заедно“, която ще се проведе на 15-ти септември (събота). Желателно е отпадъците да бъдат събирани разделно, както следва:

- в черните чували – смесени битови отпадъци (да се поставят в контейнерите за битов отпадък);

- в жълтите чували – хартиени, пластмасови и метални опаковки (да се поставят в и до съдовете за разделно събиране на отпадъци от опаковки);

- в зелените чували – отпадъци от стъклени опаковки (да се поставят в и до съдовете за разделно събиране на отпадъци от опаковки).

В рамките на инициативата е създадена организация за кампанийно разделно събиране на едрогабаритните отпадъци, образувани от ремонтната дейност на домакинствата. В тази връзка в район “Аспарухово“ са определени места, на които на 15-ти и 16-ти септември 2018 г. гражданите безвъзмездно ще имат възможност да предават образуваните от тях едрогабаритни отпадъци в количества до 2 м3, както следва:

• ул. „Кирил и Методий“ до Бункера;

• кв. „Галата“, ул. „Боровец“ до спортна площадка.

Желаещите да се включат в инициативата могат да получат помощни материали (чували и ръкавици) в районната администрация, стая 503.

Еколози Район “Аспарухово” – 052/370 130

0
0
0
s2sdefault

На 21.07.2018г. /събота/ от 12:00 до 17:00 и на 22.07.2018г. /неделя/ от 11:00 до 17:00 поредица от дрон състезания ще се проведат за първи път във Варна в Аспарухов парк в рамките на “Drone ARENA @ Varna” 2018. Входът е свободен, а зрителите ще имат възможност да се докоснат до спорта на бъдещето, който набира все по-голяма популярност сред всички възрасти. В програмата са включени няколко по вид състезания, които ще имат за цел да предизвикат пилотите на дронове от различни страни да демонстрират умения по скоростно и технично управление. 
Събитието се осъществява с пълната подкрепа на Район „Аспарухово“, Община Варна, която за дните на шоуто предоставя терена до спортните игрища в Аспарухов парк. Сред живописна локация атрактивните високоскоростни спортни дронове ще забавляват публиката, докато те изпълняват и акробатични номера във въздуха.
Всички надпревари в рамките на събитието ще се проведат по международно установените правила на MultiGP (най-голямата световна организация за дрон състезания), на която Drone ARENA e партньор за България.
 

“Последните години надпреварите с дронове запазиха своето място сред спортовете на бъдещето. Вече няма съмнение, че този вид спортни мероприятия ще се радват на все повече участници и зрители. Щастлив съм, че България е част от процеса на развитие на дрон спортовете.” - Атанас Атанасов - Директор състезания от Drone ARENA.

Drone ARENA има за цел да популяризира дроновете сред гражданите и да спомогне за тяхната безопасна интеграция. Това събитие във Варна е част от календара за 2018 и плановете са да се наложи като традиция през следващите години.

 

Снимки може да намерите на фейсбук страницата:

http://facebook.com/dronearena.net/  

И уеб страницата: 

http://dronearena.net/

0
0
0
s2sdefault