asparuhovo logo

Новини от района

е-рециклирайИзлязлото от употреба електрическо и електронно оборудване (e-отпадъците), което ежедневно генерираме, съдържа особено вредни и токсични за околната среда и за здравето на човека съставки. Около 50 милиона тона е-отпадъци се изхвърлят годишно в света. От тях само 10% се рециклират. Така ценните природни суровини (злато, сребро, паладий, мед и други), вложени в изработката на електронните уреди, в голямата си част остават неоползотворени.

На 19 май 2013, неделя, Министерството за развитие на електронно правителство ще организира мобилен пункт във Варна. Той ще бъде разположен на алеята до сградата на община Варна (бул.“Осми приморски полк” № 43) . Мястото дава възможност за спиране и паркиране на автомобили при необходимост.

0
0
0
s2sdefault

За 13-ти пореден път община Варна е инициатор на традиционно пролетно почистване. Тази година инициативата съвпадна с кампанията на бТВ "Да изчистим България за един ден", която ще се проведе на 20 април (събота).

За осъществяване на екоакцията са осигурени торби и ръкавици, които желаещите могат да се получат от районните администрации и кметствата в община Варна.

0
0
0
s2sdefault

12 априлНародно читалище "Просвета 1927" кв. Аспарухово и "Фрапорт Туин Стар Еърпорт Мениджмънт" АД  - летище Варна с участието на ученици от НУ "Васил Левски" и ОУ "Христо Ботев" кв. Аспарухово

ОРГАНИЗИРАТ

Демонстрация на модели ръчно изработени самолети с катапулт

Посветена на 12 април Международен ден на авиацията и космонавтиката

Заповядайте на 12 април от 10,00ч. в прекрасния Аспарухов парк на спортната площадка.

0
0
0
s2sdefault

Неделя Кръстопоклонна

За първи път във Варна две литийни шествия – от храм „Св. Цар Борис” в Аспарухово и от Катедрален храм „Св. Успение Богородично”, ще се срещнат в най-високата точна на съоръжението, където Варненски и Великопреславски митрополит д-р Кирил ще отслужи водосвет за здраве.

На 7 април 2013 г., администрацията на район “Аспарухово”, съвместно с Църковното настоятелство към православен храм “Св. Цар Борис” организира честване на християнския празник Неделя Кръстопоклонна.
Програмата на църковния ритуал, с който традиционно се отбелязва празника от жителите на района, тази година е променена. Църковното настоятелство инициира продължение на литийното шествие от храма „Св. Цар Борис”, по ул. „Злетово” и ул. „Народни будители” по целия Аспарухов мост.

0
0
0
s2sdefault

Южен потокСлед Ракитника, това е втората местност в район Аспарухово с одобрена административна карта. Номерирани са над 1000 имота, разположени на 49 улици. Спестени са много общински пари, защото картата е разработена от служители на администрацията, а не от външна фирма, коментира кметът Йордан Николов.

Местност Зеленика, част от варненския район Аспарухово, вече има административна карта. Улиците бяха именувани на заседание на Комисията по култура и одобрени с решение на последното заседание на варненския Общински съвет. Досега такава карта имаше единствено местност Ракитника. Само в тези две селищни образувания има над 2300 имота. Ясно е, че липсата на административна карта за тях създава много неудобства за собствениците на тези имоти, които на практика нямат ясни адреси, коментира кметът на район „Аспарухово” Йордан Николов. За целта хората ползват номерата на парцелите си, но по този начин трудно може да се обясни например на Бърза помощ, пожарна и полиция къде точно се намираш, аргументира се г-н Николов.

0
0
0
s2sdefault