asparuhovo logo

Новини от района

Предварителният списък на избирателите от район Аспарухово за евроизборите на 25-ти май вече е публикуван и всеки може да провери дали е вписан в него. Списъкът може да видите тук. Пълен списък на избирателите от Община Варна може да намерите на http://www.varna.bg.

Сайта на Главна Дирекция "Гражданска Регистрация и Административно Обслужване" към Министерство на регионалното развитие, за справки в избирателните списъци за Избори за членове на Европейския парламент от Република България е активен.
http://www.grao.bg/elections/
Чрез сайта може:
-Да се направи справка по ЕГН или адрес за номера на избирателната секция и мястото на гласуване за Избори за членове на Европейския парламент от Република България
-Да се подаде искане за гласуване по настоящ адрес по електронен път. Тази услуга е достъпна след идентификация с електронен подпис и е предназначена както за гражданите, така и за общинските администрации.
-Да се информирате за секциите и местата на гласуване.

0
0
0
s2sdefault

Кметът на Район Аспарухово пожела късмет на децатаВеднага след мачовете на 2 април малките футболисти отиват на лагер в „Спортпалас”. Кметът на Район Аспарухово пожела късмет на децата и обеща подкрепа за отбора пред техните родители

Отборът на „Юнак” – Аспарухово, заминава на еднодневен турнир, организиран от Българския футболен съюз в Разград. Това е първият етап от състезанието, като другите два града-домакини ще бъдат Добрич и Варна. На 2 април 2014 г. децата от отбора на „Юнак”, родени през 2002-2003 г, ще изиграят три мача, след които се прибират във Варна и отиват на първия си лагер – в Националната спортна база „Спортпалас”.

0
0
0
s2sdefault

Среща на кмета на Аспарухово с граждан на улуца Средец Проблем на повече от 30 години ще бъде решен до месец и половина, когато приключват строително-ремонтните дейности в района на улиците „Злетово” и „Средец”. Кметът на „Аспарухово” Йордан Николов е срещна с гражданите, за да чуе техните предложения за облекчаване на движението и паркирането.

С 200 хиляди лева допълнително, осигурени благодарение на кмета на Община Варна Иван Портних, ще бъде завършена рехабилитацията на улиците "Средец" и "Злетово" в квартал „Аспарухово”. Строително-ремонтните дейности вече започнаха, а изискването към фирмата изпълнител е да приключи до месец и половина. С първия транш от парите – 260 000 лева, вече е отводнено пространството зад ДКЦ "Св. Иван Рилски", изградени са дъждовната канализация на ул. "Средец" и битовата канализация на ул. "Злетово".

0
0
0
s2sdefault

Заповядайте на 18.02.2014 г. (вторник) от 18:30 ч. в концертната зала на читалище "Васил Левски - Галата 1927" на концерт "Спомен за Васил Левски".

с участието на

НГХНИ "Константин Преславски" - гр. Варна
ОУ "Капитан Петко Войвода" - кв. Галата
Читалище "Васил Левски - Галата 1927"

В програмата:

Слово и стихове за Васил Левски,

изпълнения на пиано, китара, тъпан, гайда, кавал,
изпълнения на хор и оркестър,
изпълнения на танцови формации.

Вход свободен

0
0
0
s2sdefault

ФК „Юнак  - Аспарухово” организира на 04.02.2014 г. (вторник) в Двореца на културата и спорта втори благотворителен детски футболен турнир в подкрепа на обновяване на спортната база на ОУ „Христо Ботев” – най-старото училище в кв. Аспарухово, и в памет на блаженопочиналия и приснопаметен Варненски и Великопреславски митрополит д-р Кирил.
Организатори: Варненска и Великопреславска Света Митрополия
Храм „Св. Цар Борис І” – кв. Аспарухово
Район „Аспарухово” – Община Варна
Участници: ФК „Юнак  - Аспарухово” - 1 (домакин)
ФК „Юнак  - Аспарухово” - 2
ФК „Варна”
ПФК „Спартак” - 1
ПФК „Спартак” - 2
ПФК „Черно море”
ФК „Делфини”
ФК „Балчик”
Участници в демонстративни мачове:
ФК „Владиславово” - ФК „Юнак – Аспарухово” (р. 2000 г.)
Отбор на Военноморските сили – Отбор на Варненска и Великопреславска Света Митрополия (възрастни)

9:00 ч. - откриване
15:30 ч. – закриване, награждаване на победителите

Виж фотогалерия

0
0
0
s2sdefault