asparuhovo logo

Новини от района

Изглед към велоалеятаС асфалтиране на повредени участъци започна изграждането на трасе за велосипедисти от Аспаруховия мост до парка в едноименния квартал. Проектът, разработен от инженерите в Дирекция „Устройство на територията” в район „Аспарухово”, предвижда велоалея с обща дължина над 2 километра.

0
0
0
s2sdefault

Да изчистим БългарияСметопочистващата фирма организира извозването на отпадъците да стане до края на деня.
50 чувала с всевъзможни боклуци, изхвърлени от "съвестни" варненци, бяха изнесени от плажа на "Черноморец" до близките контейнери.
Местността Джанавара е необичайно чиста, констатираха общинските служители от местната администрация, които се включиха в инициативата "Да изчистим България".

0
0
0
s2sdefault

За поредна година Район Аспарухово се включва в пролетното почистване. Под мотото "Да изчистим България" служителите от администрацията по традиция ще почистят района на Джанавара.

Над 500 доброволци са заявили участие в кампанията. Те ще почистват в района на Аспарухово и Галата. Районната администрация осигурява чували и други консумативи. На 26 април те могат да се получат в административната сграда от дежурния на района.

0
0
0
s2sdefault

Местната комисия за борба срещу противообществените прояви на малолетните и непълнолетните (МКБППМН) в район “Аспарухово” се срещна с родители на деца с прояви. Агресията в училищата е явление със сериозни размери и оставя дълготрайни последици върху поведението и на пострадалите деца, и на техните агресори.
Психоложката на местната комисия Бисерка Стамова разясни пред родителите четирите основни групи на проява на тормоз – физически, вербален, психичен и социален. Според експертите за справянето с проблемите най-важно е родителите да провеждат ежедневно разговори с децата си и да обсъждат случващото се с тях.
-----------------------
Физически тормоз - блъскане, щипане, удряне, нанасяне на болка, спъване, затваряне в някое помещение.
Вербален тормоз - подмятания, подигравки, унижение, заплахи, обиди.
Психичен тормоз - подмятания, подигравки, заплахи, изнудване, кражба и хвърляне на вещи, заплашителни погледи и следене.
Социален тормоз – изолиране, игнориране, одумване и разпространение на злобни слухове, натиск върху другите да не влизат в приятелски отношения с децата, обект на тормоз.

Повече на
http://www.asparuhovo.bg/index.php?option=com_content&view=article&id=158&Itemid=93

0
0
0
s2sdefault

На 22.04.2014 год. от 15 часа в концертната зала на читалището в кв.Галата ще се проведе празничен концерт.

Празнична програма

0
0
0
s2sdefault