asparuhovo logo

Новини от района

ВСИЧКИ В ПАРКА на 1 ЮНИ – Ден на детето – начало 10,30 часа

БЕЗПЛАТНИ атракциони за децата през целия ден.
БЕЗПЛАТНИ захарен памук/сладолед от 10,30 до 11,30 часа
БЕЗПЛАТНИ игри с аниматор от 10,30 до 11,30 часа
БЕЗПЛАТНЕН куклен театър от 11,00 часа
Държавен куклен театър – Търговище, представя „Вълкът и седемте козлета” за децата на Район Аспарухово по инициативата „Мамо, тате, хайде на театър”
БОЙ с ТОРТИ (Облечете се подходящо!)

0
0
0
s2sdefault

Парад на буквите под ветрилаБезплатни атракции, подаръци и концерт ще съпътстват уникалната регата „Varna Chanel Cup” на 24 май
След "Тол Шипс" и навръх Деня на славянската писменост, жителите на  ветроходната столицата на България ще се насладят не само на ново вълнуващо предизвикателство под ветрилата, но и на богата програма на брега.
Докато ветроходците водят битка във водите на канала, зрителите ще могат да ги наблюдават и да се забавляват с 3-часовия купон на брега пред етнографския комплекс „Фанагория” в кв. „Аспарухово”. Забавлението започва в 11:30 часа. Осигурени са безплатни батут, книги и балони за малчуганите, а на празничната сцена ще има изпълнения на клуб по спортно-акробатичен рокендрол, модерен балет, както и богата фолклорна програма.

0
0
0
s2sdefault

Откриване на обновената улица СредецКметовете на Община Варна Иван Портних и на район Аспарухово Йордан Николов прерязаха лентата на изцяло ремонтираните улици "Средец" и "Злетово" в район "Аспарухово".
Всички знаем, че тук имаше сериозни проблеми при дъждовно време, затова направихме проект и заедно с ВиК – Варна, ремонтирахме участъка. Общината вложи около 460 000 лв, каза Иван Портних.

0
0
0
s2sdefault

Нов тротоар около градинатаНад 650 метра тротоари с ширина 1,5 м ще бъдат изградени пред входовете и около оградите на Целодневна детска градина „Пинокио” в жк „Дружба”, до бл. 9, в квартал „Аспарухово”.
В жк „Дружба” са налични единствено алеи, по които пешеходци, велосипедисти и автомобили се движат заедно. Липсата на тротоарна мрежа и ограничения за паркиране на моторните превозни средства около детската градина представлява реална опасност за инциденти с пешеходци, предимно деца. Това са констатациите на служителите в Дирекция „Устройство на територията” в район „Аспарухово”, разработили проекта за реконструкция на пътната настилка в района.

0
0
0
s2sdefault

Нова пешеходна пътекаДве нови повдигнати пешеходни пътеки функционират вече на улица „Народни будители” във варненския квартал „Аспарухово”. Те се намират върху двете платна пред пешеходните пътеки на автобусната спирката пред Морска гимназия „Св. Николай Чудотворец”.

0
0
0
s2sdefault