asparuhovo logo

Новини от района

За поредна година Район Аспарухово се включва в пролетното почистване. Под мотото "Да изчистим България" служителите от администрацията по традиция ще почистят района на Джанавара.

Над 500 доброволци са заявили участие в кампанията. Те ще почистват в района на Аспарухово и Галата. Районната администрация осигурява чували и други консумативи. На 26 април те могат да се получат в административната сграда от дежурния на района.

0
0
0
s2sdefault

Местната комисия за борба срещу противообществените прояви на малолетните и непълнолетните (МКБППМН) в район “Аспарухово” се срещна с родители на деца с прояви. Агресията в училищата е явление със сериозни размери и оставя дълготрайни последици върху поведението и на пострадалите деца, и на техните агресори.
Психоложката на местната комисия Бисерка Стамова разясни пред родителите четирите основни групи на проява на тормоз – физически, вербален, психичен и социален. Според експертите за справянето с проблемите най-важно е родителите да провеждат ежедневно разговори с децата си и да обсъждат случващото се с тях.
-----------------------
Физически тормоз - блъскане, щипане, удряне, нанасяне на болка, спъване, затваряне в някое помещение.
Вербален тормоз - подмятания, подигравки, унижение, заплахи, обиди.
Психичен тормоз - подмятания, подигравки, заплахи, изнудване, кражба и хвърляне на вещи, заплашителни погледи и следене.
Социален тормоз – изолиране, игнориране, одумване и разпространение на злобни слухове, натиск върху другите да не влизат в приятелски отношения с децата, обект на тормоз.

Повече на
http://www.asparuhovo.bg/index.php?option=com_content&view=article&id=158&Itemid=93

0
0
0
s2sdefault

На 22.04.2014 год. от 15 часа в концертната зала на читалището в кв.Галата ще се проведе празничен концерт.

Празнична програма

0
0
0
s2sdefault

Предварителният списък на избирателите от район Аспарухово за евроизборите на 25-ти май вече е публикуван и всеки може да провери дали е вписан в него. Списъкът може да видите тук. Пълен списък на избирателите от Община Варна може да намерите на http://www.varna.bg.

Сайта на Главна Дирекция "Гражданска Регистрация и Административно Обслужване" към Министерство на регионалното развитие, за справки в избирателните списъци за Избори за членове на Европейския парламент от Република България е активен.
http://www.grao.bg/elections/
Чрез сайта може:
-Да се направи справка по ЕГН или адрес за номера на избирателната секция и мястото на гласуване за Избори за членове на Европейския парламент от Република България
-Да се подаде искане за гласуване по настоящ адрес по електронен път. Тази услуга е достъпна след идентификация с електронен подпис и е предназначена както за гражданите, така и за общинските администрации.
-Да се информирате за секциите и местата на гласуване.

0
0
0
s2sdefault

Кметът на Район Аспарухово пожела късмет на децатаВеднага след мачовете на 2 април малките футболисти отиват на лагер в „Спортпалас”. Кметът на Район Аспарухово пожела късмет на децата и обеща подкрепа за отбора пред техните родители

Отборът на „Юнак” – Аспарухово, заминава на еднодневен турнир, организиран от Българския футболен съюз в Разград. Това е първият етап от състезанието, като другите два града-домакини ще бъдат Добрич и Варна. На 2 април 2014 г. децата от отбора на „Юнак”, родени през 2002-2003 г, ще изиграят три мача, след които се прибират във Варна и отиват на първия си лагер – в Националната спортна база „Спортпалас”.

0
0
0
s2sdefault