asparuhovo logo

Новини от района

Нов тротоар около градинатаНад 650 метра тротоари с ширина 1,5 м ще бъдат изградени пред входовете и около оградите на Целодневна детска градина „Пинокио” в жк „Дружба”, до бл. 9, в квартал „Аспарухово”.
В жк „Дружба” са налични единствено алеи, по които пешеходци, велосипедисти и автомобили се движат заедно. Липсата на тротоарна мрежа и ограничения за паркиране на моторните превозни средства около детската градина представлява реална опасност за инциденти с пешеходци, предимно деца. Това са констатациите на служителите в Дирекция „Устройство на територията” в район „Аспарухово”, разработили проекта за реконструкция на пътната настилка в района.

0
0
0
s2sdefault

Нова пешеходна пътекаДве нови повдигнати пешеходни пътеки функционират вече на улица „Народни будители” във варненския квартал „Аспарухово”. Те се намират върху двете платна пред пешеходните пътеки на автобусната спирката пред Морска гимназия „Св. Николай Чудотворец”.

0
0
0
s2sdefault

Изглед към велоалеятаС асфалтиране на повредени участъци започна изграждането на трасе за велосипедисти от Аспаруховия мост до парка в едноименния квартал. Проектът, разработен от инженерите в Дирекция „Устройство на територията” в район „Аспарухово”, предвижда велоалея с обща дължина над 2 километра.

0
0
0
s2sdefault

Да изчистим БългарияСметопочистващата фирма организира извозването на отпадъците да стане до края на деня.
50 чувала с всевъзможни боклуци, изхвърлени от "съвестни" варненци, бяха изнесени от плажа на "Черноморец" до близките контейнери.
Местността Джанавара е необичайно чиста, констатираха общинските служители от местната администрация, които се включиха в инициативата "Да изчистим България".

0
0
0
s2sdefault

За поредна година Район Аспарухово се включва в пролетното почистване. Под мотото "Да изчистим България" служителите от администрацията по традиция ще почистят района на Джанавара.

Над 500 доброволци са заявили участие в кампанията. Те ще почистват в района на Аспарухово и Галата. Районната администрация осигурява чували и други консумативи. На 26 април те могат да се получат в административната сграда от дежурния на района.

0
0
0
s2sdefault