asparuhovo logo

Обявления на район Аспарухово

Уважаеми съграждани,

Информираме Ви, че на 20.07.2017 г. в кв. Аспарухово, зад газостанция Газко ще бъде разположен мобилен събирателен пункт за приемане на опасни отпадъци от бита.
От 10:00 до 12:45 ч. ще се приемат следните отпадъци:

  • замърсени опаковки, съдържащи остатъци от опасни вещества или замърсени с опасни вещества;
  • лекарства с изтекъл срок на годност;
  • живачни термометри, флуоресцентни тръби и други отпадъци, съдържащи живак;
  • почистващи и перилни препарати и смеси, съдържащи опасни вещества, дезинфектанти, белина, препарати за растителна защита и борба с вредители, киселини, основи, реактиви, бои, политури, лакове, праймери, разредители за боя, лепила.
0
0
0
s2sdefault

Виж заповед №1109/26.04.2017г. на кмета на Община Варна относно Закон за устройството на Черноморското крайбрежие(ЗУЧК), за нормалното протичане на сезон "Лято - 2017год."

0
0
0
s2sdefault

Информираме Ви, че планираната среща на 16.01.2017 г. при кмета на района – г-жа Калина Белмезова ще се състои от 13:00 в кабинета й, стая 403, ет. 4, в Район “Аспарухово”.

0
0
0
s2sdefault

Уважаеми съкварталци,

Във връзка с предоставена информация от НИМХ-Варна за предстоящо рязко усложняване на метеорологичната обстановка, а именно: обилен снеговалеж, придружен от силен вятър и понижаване на температурите, което ще създаде предпоставки за образуване на навявания и преспи, припомням на управителите на търговски дружества, еднолични търговци, ръководители на предприятия, учреждения и обществени организации, собственици или наематели на сгради, офиси и търговски обекти и домоуправители, че съгласно Раздел III, чл. 8, /1/ от Наредбата за обществения ред на Община Варна, са длъжни да почистят снега по прилежащите тротоари и пространства към сградите и търговските обекти, както и да отстранят ледените висулки създаващи опасност за преминаващите пешеходци.

Водачите на МПС-та да не оставят автомобилите на пътното платно, което затруднява дейностите на снегопочистващата и сметопочистващата техника.

Призовавам Ви, с оглед на Вашата безопасност, да обезопасите домовете си, да отстраните възможните падащи предмети по покриви и балкони, да не предприемате излизания извън домовете си в случай, че това не е наложително. Движете се далече от сгради, електрически, осветителни стълбове и дървета.

Сигнали за аварии, бедствия, инциденти се приемат от Дежурен район „Аспарухово“ – тел.052/370-023 и Оперативния дежурен на Община Варна на тел.052/820 112.

Информация за актуалната пътна обстановка и зимното поддържане на републиканската мрежа може да се получава от уебсайта на агенцията (API.bg), и по всяко време от денонощието на тел. 0700 130 20 в АПИ.

 

КАЛИНА БЕЛМЕЗОВА

Кмет на Район „Аспарухово”

0
0
0
s2sdefault