asparuhovo logo

Новини от района

Район „Аспарухово“ се включва в инициативата „Заедно за блок 302, Владиславово“. Вчера бе поставена кутия за дарения на първия етаж в сградата на кметството. Можете да я намерите на гише „Деловодство“. Нека обединим сили и помогнем.

merry christmas 2019

В навечерието на най-светлите християнски празници имам удоволствието да отправя към Вас своите пожелания.
         Коледа е времето, когато забравяме лошото и отваряме сърцата си за добротата. Вярвам, че в такива моменти идва истинското щастие, защото щастливи са тези, които загърбят злобата, завистта и тъгата, за да даряват любов и усмивки. Спазваме традициите, наследени от нашите предци, за да почувстваме уюта и спокойствието, които ни носят тези дни.

       Бъдни вечер и Коледа са празници на ценностите, на надеждите, на общността – на всички нас. Нека съумеем да съхраним в себе си доброто, състраданието и любовта към ближния!

         Бъдете здрави и смирени!

         Весела Коледа и щастлива Нова 2020 година!

 

         С поздрав,

         Ивайло Маринов

         Кмет на район „Аспарухово“

          В седмицата преди Бъдни вечер и Коледа кмета на район „Аспарухово“ обиколи детските градини, където бе посрещнат с пита и сол, богата артистична програма и озарени от усмивки детски лица.
          В приповдигнато настроение малчуганите от 4-рите групи поздравиха г-н Ивайло Маринов, представяйки интересни моменти от българските традиции и типичните коледни наричания. Много танци, песни и вълнение изпълниха детските стаи, а накрая всяко дете получи играчка, лакомство и пожелание от името на районната администрация. На място в кабинета на кмета пък дойдоха коледарите от 1-вите класове на ОУ „Христо Ботев“, които го сурвакаха за здраве и берекет през следващата 2020 година.

9:00 Света литургия в православен храм “Св. Цар Борис I” – кв. Аспарухово
11:30 Литийно шествие по маршрут: храм “Св. Цар Борис” – ул. “Найчо Цанов” – ул. “Кирил и Методий ” – кораб “Академик” (канал Море – езеро)
12:10-12:30 Отслужване на Велик Богоявленски водосвет, oсвещаване на всемирните води и изваждане на Христовия кръст

 

 

Молим всички желаещи да скочат за кръста да се явят между 10:30 и 11:30 часа на борда на кораб „Академик“ с оглед извършване на необходимите медицински прегледи. С цел безопасно протичане на мероприятието и предотвратяване на инциденти бройката на записаните за скок ще бъде ограничена до 30 души.

Уважаеми съграждани,

Поради технически причини на 23.12.2019 г. /понеделник/, на 30.12.2019 г. /понеделник/ и 02.01.2020 г. /четвъртък/ услуги към АГКК няма да бъдат извършвани от Район „Аспарухово“.

Извинете ни за причиненото неудобство.

Благодарим за разбирането.