asparuhovo logo

Аспарухово пее и танцува

Аспарухово пее и танцува

Поредното 45 юбилейно издание на "Аспарухово пее и танцува", ще се проведе на 16 и 17 юни на открита сцена в Аспаруховия парк.
Програмата съдържа:

15 юни (петък)
17,00 ч. Концерт „Различни, но заедно” – ученици от СОУ „Любен Каравелов”

16 юни (събота)
11,00 ч.
Тържествено откриване на празника с водосвет
11,10 ч. „Авлига пее” – събор на народната песен
13,00 ч. „Надиграване” – гостуват детски танцови състави
15,00 ч. „На мегдана” – събор на клубовете за народни танци

Аспарухово пее и танцува17 юни (неделя)
11,00 ч.
Конкурс „Мини Мис и Мини Мистър „Аспарухово 2012”
14,00 ч. „Китарата пее” – стари градски и шлагерни песни
16,00 ч. „Шарена черга” - празничен концерт на НЧ „Просвета 1927”
17,00 ч. Поздравления от Кмета на района и Председателя на читалищното настоятество
17,15 ч. „Балкански експрес” – песни и танци на Балканите
18,00 ч. „Гласовете на Варна – поп и рок концерт
Специално участие: със съдействието на театър „Българан” гостуват актьорите Елена Кънева, Стефан Мавродиев и Николай Атанасов – Шуши

Концертът на 15 юни е резултат от работата в СОУ „Любен Каравелов” през учебната 2011/2012 г. по проект към ЦОИДУЕМ за намаляване отпадането на деца и ученици от училище и интеграция на децата от етническите малцинства в България. Организирани в 8 клуба по интереси, учениците пяха, забавляваха се, учеха и спортуваха. Организирани бяха и няколко концерта на регионално и национално ниво. Ученици от клуб „Фотография и реклама” завоюваха призови места в националното състезание за реклама и визуални изкуства „Аз мога - тук и сега” в гр. Девин. Млади актьори от училището представиха драматизации пред своите съученици и родители, а декорите за представленията бяха изработени в клуб „Фолклор в рисунки”. Ученицете-спортисти достойно защитиха авторитета на училището чрез своите участия в различни спортни изяви, организирани от Район „Аспарухово” по случай деня на детето.

Заключителният концерт събира таланта и ентусиазма на децата - участници в различните клубове по проекта. Те ще пеят и ще танцуват с любов и много старание за хората от Район „Аспарухово”, ще се веселят и ще покажат, че макар и различни, всички могат да се забавляват заедно.