asparuhovo logo

Празник на детето в район Аспарухово

Талантите на Аспарухово

1-юни - Денят на Детето бе отбелязан с поредица от прояви, организирани от Община Варна – Район Аспарухово и НЧ  „Просвета-1927”.

На 31 май в Спортния комплекс се проведе шампионат по футбол и баскетбол между училищни отбори, а в алеите на Аспарухов парк млади велосипедисти се надпреварваха в състезание по колоездене.

На 1 юни в сградата на районната администрация се проведе празничен концерт под наслов „Талантите на Аспарухово – Празник на детското творчество и изява”. Официални гости на събитието бяха областния управител г-н Данчо Симеонов и кмета на района г-н Йордан Николов. В концерта взеха участие над 200 деца от всички детски и учебни заведения на територията на район „Аспарухово”. Сцената бе място за изява на различни музикални и танцови състави и индивидуални изпълнители. Поздравителен адрес до децата изпрати народния представител Павел Димитров. Празненството завърши с награждаване от кмета на района на победителите от спортните срещи: по колоездене –  Пламен Петров /7-9 год./ от СОУ „К.Охридски”  и Денислав Пенчев /10-11 год./ от ОУ „Христо Ботев”; по баскетбол – отбор „Победа” от ОУ „Христо Ботев”; по футбол – отбор „Радецки” /5-6 клас/ от ОУ „Христо Ботев” и отбор „Ботев” /7-8 клас/ от ОУ „Христо Ботев”.  Търговска верига ЦБА зарадва всички деца с лакомства и подаръци.

В празничния ден всички съоръжения в Аспарухов парк работеха безплатно за децата.

Снимки от празника може да видите в нашата фотогалерия
Видеото с изпълнения на участниците гледайте в youtube