asparuhovo logo

Аз мога тук и сега

    Ученици от СОУ „Любен Каравелов” печелят награди в Национално състезание по информационни технологии и визуални изкуства „Аз мога тук и сега”

Аз мога тук и сега    От 20 до 22.04.2012г. в гр. Девин се проведе Националното състезание по информационни технологии и визуални изкуства „Аз мога тук и сега”, в което взеха участие 163 ученици от различни училища. Специален гост на състезанието беше г-н Константин Пенчев, Омбудсман на Република България, а партньор на събитието – ПУ „Паисий Хилендарски”, представен от декана на Факултета по математика и информатика проф. д-р Асен Рахнев.

    Учениците от СОУ „Любен Каравелов”: Александър Христов, Емил Вълев, Слави Стоянов и Гюнел Осман взеха участие за първи път в това престижно състезание. В оспорвана надпревара със своите съученици от цяла България те успяха да завоюват призови места в ТОП 10 на класираните за финала най-добре реализирани проекти. В двете категории, в които участвахме от общо петте, бяха отличени: Емил Вълев – ученик в 9 клас и Гюнел Осман – ученик в 12 клас.     В категорията видеоклип Емил Вълев спечели специалната награда на журито – безплатни уроци на тема „Тайните в изработката на видеоклип” и покана за реализиране на съвместен проект на видеоклип с Десислава Панчева, фотограф и специалист в сферата на арт видео инсталациите.

    Аз мога тук и сегаГюнел Осман зае заслужено своето място в ТОП 10 в категорията Графичен дизайн и беше отличен със специалната награда на ФМИ към ПУ „Паисий Хилендарски”, оценка: Отличен 5.60, която се признава за кандидатстване за всички специалности на факултета. Наградата беше връчена лично от декана проф. д-р Асен Рахнев.

    Това наше участие стана възможно благодарение на финансирането по спечелен  проект към ЦОИДУЕМ: „Различни, но заедно”, в който учениците са включени  в екипа на клуб „Фотография и реклама”. Постигнатите резултати са гордост за СОУ „Любен Каравелов”, защото ние доказахме, че сме достойни представители на град Варна на национално ниво. В нашето училище се получават качествени знания и умения, които ни равняват с най-добрите в България.

    Девизът на СОУ „Любен Каравелов”  е „Учим, знаем, можем!” и нашите успехи го доказаха категорично и безапелационно.

Виж фотогалерия