asparuhovo logo

За първи път международно дрон състезание във Варна, кв. Аспарухово

На 21.07.2018г. /събота/ от 12:00 до 17:00 и на 22.07.2018г. /неделя/ от 11:00 до 17:00 поредица от дрон състезания ще се проведат за първи път във Варна в Аспарухов парк в рамките на “Drone ARENA @ Varna” 2018. Входът е свободен, а зрителите ще имат възможност да се докоснат до спорта на бъдещето, който набира все по-голяма популярност сред всички възрасти. В програмата са включени няколко по вид състезания, които ще имат за цел да предизвикат пилотите на дронове от различни страни да демонстрират умения по скоростно и технично управление. 
Събитието се осъществява с пълната подкрепа на Район „Аспарухово“, Община Варна, която за дните на шоуто предоставя терена до спортните игрища в Аспарухов парк. Сред живописна локация атрактивните високоскоростни спортни дронове ще забавляват публиката, докато те изпълняват и акробатични номера във въздуха.
Всички надпревари в рамките на събитието ще се проведат по международно установените правила на MultiGP (най-голямата световна организация за дрон състезания), на която Drone ARENA e партньор за България.
 

“Последните години надпреварите с дронове запазиха своето място сред спортовете на бъдещето. Вече няма съмнение, че този вид спортни мероприятия ще се радват на все повече участници и зрители. Щастлив съм, че България е част от процеса на развитие на дрон спортовете.” - Атанас Атанасов - Директор състезания от Drone ARENA.

Drone ARENA има за цел да популяризира дроновете сред гражданите и да спомогне за тяхната безопасна интеграция. Това събитие във Варна е част от календара за 2018 и плановете са да се наложи като традиция през следващите години.

 

Снимки може да намерите на фейсбук страницата:

http://facebook.com/dronearena.net/  

И уеб страницата: 

http://dronearena.net/

0
0
0
s2sdefault