asparuhovo logo

„НЕ НА КАТАСТРОФИТЕ”

Деца от ЦДГ № 12 „Пинокио”„НЕ НА КАТАСТРОФИТЕ”, под това мото се проведоха редица инициативи в ЦДГ № 12 „Пинокио” – Варна, във връзка със Световния ден на възпоменание за жертвите от пътнотранспортните проишествия.     И през тази учебна година децата и педагозите от ЦДГ № 12 „Пинокио” – Варна, работят за повишаване обществената отговорност за спазване правилата за движение по улицата и пътищата.
    На 18.11.11 г. се проведе образователна беседа във връзка с безопасното поведение на пешеходците от всички възрасти и спазване правилата за движение. Децата от подготвителните групи, изразиха своето мнение, че всички участници в движението - деца и възрастни, е необходимо да внимават и да не предизвикват катастрофи. Чрез учебните презентации „Правила за движение по улицата” и „Моята улица” си припомниха най-важните правила, които ни пазят на улицата от беда:

  1. На червено спри!
  2. На жълто ти се приготви!
  3. На зелено премини!
  4. Обличай светли дрехи в мъгла, дъжд и мрак!
  5. Сядай на задната седалка на автомобила!
  6. Използвай предпазните колани на автомобила!
  7. По пешеходната пътека придвижвай се полека! Наляво се огледай, после пък надясно, после пак наляво – движи се безопасно!

    Със състезателните подвижни игри „Весел светофар” и „Сглоби пътния знак” в ІV „б” гр. – и със много стихове, песни и гатанки децата, затвърдиха своите познания за пътните знаци и спазването сигналите на светофара.
    Проведените инициативи в ЦДГ № 12 „Пинокио”, ще допринесат да обединим усилията си деца, учители и родители за постигане на нова култура на поведение в движението на улицата и пътя,да спазваме правилата , за да станат по-безопасни пътищата за всички.