asparuhovo logo

Общински спортен комплекс

ОСК Аспарухов паркПрез 2007 година на територията на района бе открит общински спортен комплекс „Аспарухов парк”. Площта на комплекса е 3 дка. Изградени са две игрища за минифутбол, игрище за волейбол, игрище за баскетбол.

Работното време е от 08.00 до 23.00, като Общинско предприятие "СПОРТ ЗА ВСИЧКИ" е въвело онлайн система за резервации. Цената за ползване на футболните игрища е от Понеделник до Петък, от 18:00 ч. до 23:00 ч. на цена 24.00 лв., Събота и Неделя - цена 24.00 лв. Часовете извън горните граници са безплатни и не подлежат на резервиране.

Размера на минифутболните игрища е 40/20 метра, а настилката им е синтетична трева, последно поколение (с кварцов пясък и гумени гранули). 

Ползването на ОСК Аспарухов паркволейболните и баскетболните игрища е безплатно. Настилката им е Deco Color. Мрежата на площадката за волейбол има възможност да променя своята височина и по този начин игрището може да се използва и за игра на тенис.

По проект предстои застрояване на още 1 футболно игрище и на терен за ръгби, което ще промени площта на спортната база на 4,5 дка. Комплекса разполага и с открит паркинг за 17 автомобила.