asparuhovo logo

Важно !!!

Уважаеми съкварталци,

Във връзка с предоставена информация от НИМХ-Варна за предстоящо рязко усложняване на метеорологичната обстановка, а именно: обилен снеговалеж, придружен от силен вятър и понижаване на температурите, което ще създаде предпоставки за образуване на навявания и преспи, припомням на управителите на търговски дружества, еднолични търговци, ръководители на предприятия, учреждения и обществени организации, собственици или наематели на сгради, офиси и търговски обекти и домоуправители, че съгласно Раздел III, чл. 8, /1/ от Наредбата за обществения ред на Община Варна, са длъжни да почистят снега по прилежащите тротоари и пространства към сградите и търговските обекти, както и да отстранят ледените висулки създаващи опасност за преминаващите пешеходци.

Водачите на МПС-та да не оставят автомобилите на пътното платно, което затруднява дейностите на снегопочистващата и сметопочистващата техника.

Призовавам Ви, с оглед на Вашата безопасност, да обезопасите домовете си, да отстраните възможните падащи предмети по покриви и балкони, да не предприемате излизания извън домовете си в случай, че това не е наложително. Движете се далече от сгради, електрически, осветителни стълбове и дървета.

Сигнали за аварии, бедствия, инциденти се приемат от Дежурен район „Аспарухово“ – тел.052/370-023 и Оперативния дежурен на Община Варна на тел.052/820 112.

Информация за актуалната пътна обстановка и зимното поддържане на републиканската мрежа може да се получава от уебсайта на агенцията (API.bg), и по всяко време от денонощието на тел. 0700 130 20 в АПИ.

 

КАЛИНА БЕЛМЕЗОВА

Кмет на Район „Аспарухово”