asparuhovo logo

Новини от района

Район “Аспарухово” отново даде сцена за поздрав към бивши и настоящи културни дейци на Варна, организиран от НЧ “Просвета 1927” и Съюза на пенсионерите по случай наближаващия 24-ти май. Събитието уважиха кмета на района и заместник-кметове, председателя на Читалище “Просвета 1927”, а специални гости на тържеството бяха представители на Монголската народна република, водени от първия й секретар. В програмата тази година участваха децата от детска градина №43 “Пинокио” в изпълнение на танц с хореография, а членове на пенсионерските клубове в квартала се представиха с кратък рецитал. Гостите от Монголия бяха подготвили спектакъл-ревю в съпровод на традиционни музикални инструменти, представящ носии и костюми от времето на Чингиз хан и съвременна мода.

Поздрав за 24-ти май
0
0
0
s2sdefault

За поредна година стотици деца се включиха в Откритите дни на Местната комисия за борба с противообществените прояви на малолетни и непълнолетни, които се проведоха в периода между 11.04.2018г и 25.04.2018г.

В рамките на инициативата бяха организирани редица дейности на различна тематика, в които активно участваха ученици от всяка възраст. Атрактивно поднесени от членове на местната комисия презентации и дискусии относно Законът за борба с противообществените прояви на малолетни и непълнолетни, употребата и разпространението на наркотици, последиците от кражби и хулигански прояви бяха посрещнати с интерес и въпроси от подрастващите. Вълнение сред тях предизвика и традиционния турнир по футбол, в който тази година взеха участие възпитаници на СУ „Л. Каравелов“, НУ „Васил Левски“ и ОУ „Христо Ботев“. С медалите на победителите се окичи заслужено отборът на домакините ОУ „Христо Ботев“.

Великденски празник
0
0
0
s2sdefault

УВАЖАЕМИ СЪГРАЖДАНИ,

Ръководството на Район „Аспарухово”, Община Варна призовава гражданите, живеещи на територията на района, да се включат в традиционно провежданото пролетно почистване.

Съграждани, обръщаме се към Вас за масово участие на 14 април 2018 година за хигиенизиране районите около домoвете Ви, детски и спортни площадки и други обществени територии.

Отпадъците ще се събират разделно: в черни чували – смесени битови отпадъци, в жълти чували – отпадъци от хартиени, пластмасови и метални опаковки, в зелени чували – стъклени опаковки. Събраните битови отпадъци трябва да се поставят в контейнерите за битов отпадък, а събраните отпадъци от опаковки - в и до съдовете за разделно събиране на отпадъци. От Района ще бъдат осигурени помощни материали (ръкавици и чували), които могат да се получат на място в сектор “Екологичен контрол”, район “Аспарухово” – тел. 052 370 130.

В рамките на инициативата е създадена организация за кампанийно разделно събиране и на едрогабаритните отпадъци от домакинствата. В тази връзка в района са определени места, на които на 14-ти и 15-ти април гражданите безвъзмездно могат да предават едрогабаритни отпадъци, в количества до 2 м3, както следва:

  • р-н „Аспарухово“, ул. „Кирил и Методий“ до Бункера;

  • р-н „Аспарухово“, кв. „Галата“, ул. „Боровец“ до детската площадка.

 

КАЛИНА БЕЛМЕЗОВА
Кмет на район “Аспарухово“

0
0
0
s2sdefault

На 14-ти април ще се проведе пролетно почистване на града, организирано от Община Варна. Приоритет през тази година ще бъдат паркове, междублокови пространства, детски и спортни площадки и други обществени територии. Отпадъците ще се събират разделно: в черни чували – смесени битови отпадъци, в жълти чували – отпадъци от хартиени, пластмасови и метални опаковки, в зелени чували – стъклени опаковки. Събраните битови отпадъци трябва да се поставят в контейнерите за битов отпадък, а събраните отпадъци от опаковки - в и до съдовете за разделно събиране на отпадъци, съобщават от сектор „Екологичен контрол“.

В тази връзка в район "Аспарухово" са определени места, на които на 14-ти и 15-ти април гражданите безвъзмездно могат да предават едрогабаритни отпадъци, в количества до 2 м3, както следва:

- ул. „Кирил и Методий“ до Бункера;

- кв. „Галата“, ул. „Боровец“ до детската площадка.

Подробни указания за местата, които са включени в кампанията за почистване, и помощни материали (ръкавици и чували) могат да бъдат получени на място в районната администрация на "Аспарухово".

– 052 370 130

 

Пролетно почистване 2018
0
0
0
s2sdefault