asparuhovo logo

Новини от района

На 19.06.2018 г. /вторник/ във връзка с отбелязването на 4 години от наводнението в кв. Аспарухово в храма „Св. Цар Борис I” (Аспарухово) от 11:00 ще бъде отслужена заупокойна молитва в памет на загиналите и благодарствен молебен.

0
0
0
s2smodern

На 31 май, в 15:00ч. стартира най-дългоочакваната ветроходна надпревара във Варна - регатата за килови яхти Varna Channel Cup.

Всички любители на ветроходния спорт в кв. Аспарухово могат да наблюдават най-зрелищната гонка канал-езеро в събота от 11:00ч. Именно това е гонката, която превръща Varna Channel Cup в уникална за България регата и една от малкото в света, предлагащи подобно изживяване за екипажи и зрители. Влизайки в канала, яхтите минават изключително близо до брега и са в непосредствен контакт с публиката, давайки възможност зрителите да ги окуражават, а децата да видят отблизо опънатите от вятъра платна.

Специално за зрителите край канала в Аспарухово парк е предвидена музика и професионален коментар на живо, който да направи съпричастни всички, вълнуващи се от най-зрелищната морска надпревара в Черно море в часовете между 10:00 и 12:00ч.

Повече информация за регата, както и пълната програма, може да намерите във Facebook: Регата Варна Ченъл Къп, както и на сайта: https://varnachannelcup.com/

Удобни места за наблюдение на регатата:

31 май – 15:00-17:00 – Морска градина

01 юни – 11:00-18:00 – Морска градина

02 юни – 10:00-18:00 – кв. Аспарухово - южен бряг, Морска гара Варна – пешеходна зона

03 юни – 10:00-17:00 – Централен плаж, Морско казино

Очакваме ви на 02.06.2018г. в Аспарухов парк (Аспарухов вал)!

Регата за килови яхти Varna Channel Cup
0
0
0
s2smodern

ТД „Държавно горско стопанство“ обявява възможност за закупуване на дърва за огрев за отоплителен сезон 2018/2019, като за целта е необходимо в срок до 13.06.2018г. всеки желаещ да закупи дърва да подаде заявление в деловодството на Район „Аспарухово“ с посочен адрес и кубатура. Сумите по утвърдените списъци ще се събират в едноседмичен срок от утвърждаване на списъците.

0
0
0
s2smodern

Съвместна инициатива на Район „Аспарухово“, IV РУП-Варна и рокерски клуб Акулите, с подкрепата на ЦДГ 44 „Валентина Терешкова“ се проведе под надслов „Спазвай правилата! Бъди пример за всички!“. Кампанията за безопасност на пътя включваше презентация от страна на полицейски инспектор Иванов, който подробно разясни на децата основни символи в полицейската униформа, както и някои от правилата за движение и поведение на пътя. Представителите на рокерския клуб обясниха важни моменти относно видовете инеобходимостта от екипировка при управляването на различни видове мотори. Последва и мотодемонстрация и полицейска инсценировка за проверка на пътя, като инспектор Иванов „спря“ за проверка един от мотористите. С въпроси, песни и настроение децата от IV група на ЦДГ показаха под формата на игра, че познават правилата и разбират колко важно е всички ние да спазваме правилата и да бъдем добър пример на пътя.

Спазвай правилата. Бъди пример за всички!
0
0
0
s2smodern