asparuhovo logo

Пролетно почистване 2018

УВАЖАЕМИ СЪГРАЖДАНИ,

Ръководството на Район „Аспарухово”, Община Варна призовава гражданите, живеещи на територията на района, да се включат в традиционно провежданото пролетно почистване.

Съграждани, обръщаме се към Вас за масово участие на 14 април 2018 година за хигиенизиране районите около домoвете Ви, детски и спортни площадки и други обществени територии.

Отпадъците ще се събират разделно: в черни чували – смесени битови отпадъци, в жълти чували – отпадъци от хартиени, пластмасови и метални опаковки, в зелени чували – стъклени опаковки. Събраните битови отпадъци трябва да се поставят в контейнерите за битов отпадък, а събраните отпадъци от опаковки - в и до съдовете за разделно събиране на отпадъци. От Района ще бъдат осигурени помощни материали (ръкавици и чували), които могат да се получат на място в сектор “Екологичен контрол”, район “Аспарухово” – тел. 052 370 130.

В рамките на инициативата е създадена организация за кампанийно разделно събиране и на едрогабаритните отпадъци от домакинствата. В тази връзка в района са определени места, на които на 14-ти и 15-ти април гражданите безвъзмездно могат да предават едрогабаритни отпадъци, в количества до 2 м3, както следва:

  • р-н „Аспарухово“, ул. „Кирил и Методий“ до Бункера;

  • р-н „Аспарухово“, кв. „Галата“, ул. „Боровец“ до детската площадка.

 

КАЛИНА БЕЛМЕЗОВА
Кмет на район “Аспарухово“

0
0
0
s2sdefault